ŠEMPA UBIJEN POSLE FILMSKE JURNJAVE PO SURČINU USRED DANA: Bio je Čumetov drug, a onda se vođa "surčinaca" okrenuo protiv njega
Foto: Printscreen

na današnji dan pre 25 godina

ŠEMPA UBIJEN POSLE FILMSKE JURNJAVE PO SURČINU USRED DANA: Bio je Čumetov drug, a onda se vođa "surčinaca" okrenuo protiv njega

Crna Hronika -

Zoran Petrović Šempa ubijen je na današnji dan pre 25 godina.

Šempa je bio visokopozicionirani pripadnik tadašnjeg surčinskog klana i jedan od najbližih saradnika vođe tog klana, Ljubiše Buhe Čumeta. Likvidiran je 13. marta 1998. usred bela dana u Surčinu.

Petrović je ubijen posle filmske jurnjave automobilima po Surčinu i pucnjave. Stradao je za volanom svog auta.

Dejan Milenković Bagzi je kasnije tvrdio da je prisustvovao tom ubistvu i da je Šempu pucnjima iz "gloka" ubio upravo Čume. Kao svedok saradnik na suđenju pripadnicima zemunskog klana, Bagzi je Buhu okrivio ne samo za ubistvo Šempe, već i za smrt Branislava Lainovića Dugog, Zorana Davidovića Ćente i Mirka Tomića Bosanca.

Ljubiša Buha Čume
foto: Dado Đilas

Šempa je ubijen nedaleko od Čumetovog stambeno-poslovnog kompleksa "Kotobanja".

Bagzi je tvrdio da mu je Čume naredio da na automobilu koji je jurio Šempu zameni sva četiri točka i istopi "glok", kako bi prikrio tragove.

Ipak, policija je za ubistvo Šempe sumnjičila Čumetovog kuma, Zorana Živkovića, na koga se vodio sporni auto. Navodno, Živković je na dan ubistva Petrovića bio u Surčinu. Verovalo se da je Čume bio u tom automobilu u toku jurnjave i pucnjave, ali da je Živković pucao i ubio Šempu.

Inače, Zoran i njegov brat Dragan bili su poznati kao braća Fiškali. Njih dvojica, kao i Šempa, vedrili su i oblačili početkom devedesetih u Požarevcu i čak bili nerazdvojni drugovi.

Međutim, sredinom poslednje decenije prošlog veka su "zaratili".

Pričalo se da je Čume posle ubistva Šempe "sklonio" Fiškale u inostranstvo, ali i da je planirao i njihovu likvidaciju.

Zoran Živković ubijen je 31. januara 2001. u Požarevcu, a Dragan 14. marta, baš na 40-dnevni pomen bratu.

Ubistva Šempe i braće Fiškal nikad nisu rasvetljena.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja