ISPITUJU MIGRANTE ZBOG UBISTVA MUŠKARCA KOD FABRIKE VISKOZA: Identifikovani izvršioci zločina i loznička policija traga za njima!
Foto: T.Ilić

istraga

ISPITUJU MIGRANTE ZBOG UBISTVA MUŠKARCA KOD FABRIKE VISKOZA: Identifikovani izvršioci zločina i loznička policija traga za njima!

Crna Hronika -

LOZNICA – U dvorištu Policijske stanice Loznica od jutros se nalazi veća grupa migranata. Prema nezvaničnim informacijama oni su nađeni u blizini sinoćnog mesta ubistva, kako nezvanično saznajemo utvrđuje se da li imaju veze ili neka saznanja o ovom zločinu.

U popodnevnim satima tu ih je bilo sedamdesetak, na njih je pazio veći broj policajaca, a svi oni treba da budu prebačeni u neki od prihvatnih centara.

Da podsetimo sinoć oko 23 sata pronađen je mrtav migrant u blizini nekadašnje fabrike ‘’Viskozine’’ kapije dva, kraj puta Loznica-Banja Koviljača. Prema dosadašnjim saznanjima dogodila se tuča migranata, inače državljana Avganistana u kojoj je jedan smrtno nastradao, a delo je kvalifikovano kao ubistvo. Neki od izvršilaca zločina su identifikovani i policija za njima traga, a svedoci se ispituju.

Migranti, Loznica
foto: T.Ilić

Tim povodom je kontaktirano Više javno tužilaštvo u Šapcu i naložena je obdukcija nastradalog migranta kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Nezvanično saznajemo da on ima više povreda po telu, a pojavile su se i informacije da na grudima ima tri prostrelne rane.

Loznica je već godinama na putu migranata, uglavnom mlađih muškaraca, koji traže način da se preko Drine u ovom ili malozvorničkom kraju prebace u BiH i odu u neku od zapadnoevropskih zemalja ili u SAD.

Nije retkost da se međusobno potuku i uglavnom i u tim obračunima koriste hladno oružje. U poslednje vreme mesto gde se okupljaju i kriju su razrušeni pogoni propale fabrike ‘’Viskoze’’.

Kurir.rs/T.I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track