EPILOG NAPADA NA PROFESORKU U TRSTENIKU Stigli rezultati veštačenja učenika koji je sve SNIMAO, evo šta je odlučeno
Foto: Privatna arhiva

EPILOG NAPADA NA PROFESORKU U TRSTENIKU Stigli rezultati veštačenja učenika koji je sve SNIMAO, evo šta je odlučeno

Crna Hronika -

Saslušanje svedoka incidenta, koji se u Tehničkoj školi u Trsteniku odigrao prošlog novembra, odloženo je danas pred Osnovnim javnim tužilaštvom u ovom gradu.

Danas je u okviru istražnih radnji u postupku, gde je osumnjičen mladić (18), đak koji je snimao izmicanje stolice profesorki, trebalo da bude saslušan drugi učesnik incidenta, ali kao svedok (16).

Ovaj maloletnik, koji se, inače procesuira pred Višim sudom u Kruševcu, nije mogao da bude saslušan, jer jedan od roditelja nije mogao da prisustvuje saslušanju.

Doneta je odluka da se saslušanje odloži za 21.mart.

00:26

Nezapamćen napad na nastavnike u Srbiji: Jeziv snimak iz Trstenika

Kako se saznaje, u međuvremenu je iz Niša pristiglo i mišljenje veštaka o zrelosti osumnjičenog (18). Veštaci su procenili da je mladić nezreo za svoj uzrast što znači da mu se ukoliko dođe do suđenja, može suditi pred Osnovnim sudom u Trsteniku,ali samo po Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela, a ne po Krivičnom zakonu.

Drugim rečima, mladić jeste krivično odgovoran,ali ne može biti kažnjen po zakonu koji se primenjuje punoletnike. Očekuje se da nakon saslušanja svedoka,bude doneta odluka o podnošenju optužnog predloga ili odbačaju krivične prijave.

Obojica su nastavili da pohađaju školu,a nastavi se vratila i oštećena u slučaju,profesorka engleskog jezika. Učenik koji danas nije saslušan, ispisao se iz škole dan pre nego da Nastavničko veće prvi put razmatra status svih učesnika incidenta u učionici.

Kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track