Najnovije vesti

OVO SU MUŠKARCI ZA KOJIMA SE TRAGA Četiri prijatelja upala u Dunav nakon prevrtanja čamca, 2 stvari i dalje MISTERIJA (FOTO)
Foto: Dado Đilas, Facebook

OPSEŽNA POTRAGA

OVO SU MUŠKARCI ZA KOJIMA SE TRAGA Četiri prijatelja upala u Dunav nakon prevrtanja čamca, 2 stvari i dalje MISTERIJA (FOTO)

Crna Hronika

Jedinica za bezbednost na rekama od sinoć traga za Milošem M.(37), Nenadom T. (38) i Milanom N. koji su sinoć oko 21 sat ispali iz čamca kod Pančevačkog mosta.

Prema prvim informacijama, iz Dunava je uspeo samo da ispliva Mane K. (37)

On je pregledan u Urgentom centru. Mane je, navodno, dao izjavu policiji ali nije mogao da kaže šta je bio razlog prevrtanja plovila. On je rekao da je "uspeo da ispliva u blizini kafane "Kod Renata".

potraga, Ada Huja, prevrtanja čamca, Miloš Marković
foto: Dado Đilas, Facebook

Kroz šiblje, preko nasipa, sav blatnjav, izgreban i iscrpljen, muškarac koji se jedini spasao i uspeo da ispliva iz Dunava kada se čamac, u kom su bila još tri muškarca, prevrnuo, nekako se dočepao obale i uputio prema prvim kućama u Krnjači gde je potražio pomoć.

Meštani su odmah pozvali policiju koja je izašla na teren i koja od sinoć intenzivno traga i na Dunavu i u priobalju za nestalom trojicom iz čamca.

potraga, Ada Huja, prevrtanja čamca, Nenad Trivković
foto: Dado Đilas, Facebook

Kako se saznaje, jedan od te trojice bio je neplivač, a kako je došlo do prevrtanja zasad je nejasno a nejasno je i šta su oni sinoć radili na Dunavu po jakoj košavi koja je proizvela velike talase na reci.

Renato Grbić, alas sa Dunava poznat kao heroj koji decenijama spasava davljenike ispod Pančevačkog mosta, ispričao je da je pomenuti čamac vrlo nestabilan.

Renato Grbić
foto: Zorana Jevtić

- Ovde je bilo preko 25 policajaca koji su izašli na teren. Jutros je došao i brat jednog od nestalih momaka sa suprugom. Onda smo brat i ja krenuli sa njima u potragu levom obalom dok su isto rečna policija i žandarmerija bili u potrazi. Iz Pančeva je došlo 3-4 čamaca sa drugarima momaka. Sve je i dalje nezvanično, tu je i ekipa Sektora za vanredne situacije. Nadamo se najboljem. Juče je košava jako duvala, retko ko može taj čamac da pređe kako je uzak i plitak, a kako ih je bilo četvoro to je dodatna otežavajuća okolnost - rekao je Grbić.

Prema nezvaničnim informacijama, jedan muškarac sa čamca je bio neplivač, a njegov pojas su pronašli nekoliko stotina metara od Pančevačkog mosta.

potraga, Ada Huja, prevrtanja čamca, Milan Nikolić
foto: Dado Đilas, Facebook

- Takođe prema nezvaničnim informacijama, kada se čamac prevrnuo trojica su se držala za njega dok se muškarac koji je isplivao "osilio" i krenuo da pliva ka obali - dodao je Grbić.

Kako se saznaje, svi momci su porodični ljudi, a jednom je žena trudna.

U trenutku prevrtanja čamca na Dunavu, sa Brankovog mosta je u Savu skočila i žena iz Belorusije A. D. (34) koja takođe nije pronađena pa je rečna policija u gotovo isto vreme dobila dva poziva.

Uz Jedinicu za bezbednost na rekama, angažovan je i čamac i pripadnici Sektora za vanredne situacije, kao i interventna patrola.

Kurir.rs/Blic/Telegraf

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja