VLADIMIR BOŽOVIĆ OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE U "CRNOJ HRONICI"! Ne propustite večeras u 19.15 na Kurir televiziji
Foto: Promo

VLADIMIR BOŽOVIĆ OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE U "CRNOJ HRONICI"! Ne propustite večeras u 19.15 na Kurir televiziji

Crna Hronika -

Gost emisije “Crna hronika” večeras u 19.15 časova na Kurir televiziji je Vladimir Božović ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

Rođen je u Nikšiću u Crnoj Gori kada je ona bila deo jugoslovenske slagalice bratstva i jednistva. U Beograd dolazi kao student na Pravnom fakultetu u Beogradu, a kasnije je i doktorirao na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu na temu „Integritet policije i korupcija u policiji u Srbiji“. Advokatsku karijeru počeo je kao zastupnik Mitropolije crnogorsko-primorske. Prvo veliko interesovanje javnosti izazvao je posle Ibarske magistrale i atentata na predsedika SPO Vuka Draškovića, kao pravni zastupnik porodice Drašković.

Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića i akcije “Sablja” Od 2004. do 2007. godine, bio je pomoćnik ministra policije Dragana Jočića i generalni inspektor Resora javne bezbednosti MUP-a Republike Srbije. U vreme vlade Ivice Dačića obavljao je funkciju državnog sekretara MUP RS, a potom i savetnika ministra.

01:14

VLADIMIR BOŽOVIĆ OTKRIVA ŠOKANTNE DETALJE U CRNOJ HRONICI! Ne propustite večeras u 19.15 na Kurir televiziji

Početkom 2007. godine odlukom Vlade Srbije prestala mu je funkcija načelnika službe koja se bavi ispitivanjem zloupotreba u policiji. Tokom obavljanja funkcije generalnog inspektora MUP-a naišao je na mnoge prepreke, na pres konferenciji nakon odlaska sa pozicije optužio je tadšnjeg ministra policije Dragana Jočića da mu nije dozvolio da mnoge istrage privede kraju o zločinu na Ibarskoj magistrali, kao i u istragama o postupanju policije posle ubistva novinara Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.

Početkom decembra 2019. imenovan je za ambasadora Srbije u Crnoj Gori. Krajem novembra 2020. proglašen je za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Ne propusite večeras na Kurir televiziji u 19.15 časova gostovanje Vladimira Božovića! Urednica i voditeljka emisije "Crna hronika", Jelena Pejović u razgovoru sa ambasadorom Republike Srbije u Crnoj Gori odgonetnuće mnoga pitanja!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track