"MOJI PRIJATELJI SU MRTVI, UTOPILI SU SE!" Ispovest žene u čiju kuću je došao Mane da traži pomoć posle NESREĆE na Dunavu
Foto: Petar Aleksić, Zorana Jevtić, Facebook

KURIR NA LICU MESTA

"MOJI PRIJATELJI SU MRTVI, UTOPILI SU SE!" Ispovest žene u čiju kuću je došao Mane da traži pomoć posle NESREĆE na Dunavu

Crna Hronika -

J. M. u čiju kuću je u subotu uveče upao Mane K. koji je uspeo da se spase nakon što je potonuo čamac sa njegovim prijateljima na Dunavu kaže za Kurir da je bila šokirana kada je ugledala čoveka sa njenim jorganom u dnevnoj sobi.

- Gledala sam televizor, a zbog reklama sam otišla na drugi sprat da vidim decu, u povratku sam videla otvorena vrata, a ubrzo sam se potpuno šokirana. Čovek je stajao na vratima ogrnut mojim jorganom i tresao se - kaže ona i dodaje:

Mane K., mane Knežević, žena kod koje je potražio pomoć, Jasmina M., potonuo čamac, nestali mladići
foto: Zorana Jevtić

- Počela sam uspaničeno da vičem "kako si ušao, kako si ušao" i "ko si ti" a on se samo tresao, onako bled pomislila sam da je narkoman.

Naša sagovornica kaže da je odmah otrčala kod sina i snaje i pozvala ih u pomoć.

- Sin je odmah sleteo dole i počeo da ga ispituje ko je, šta radi tu i bukvalno ga je isterao napolje. Stavili smo ga ispred kapije, pozvali policiju, a on je u jednom trenutku rekao "policija, policija". Potom je kad je došao malo sebi rekao: "Moji prijatelji su mrtvi, utopili su se!" - kaže ona i dodaje:

1 / 4 Foto: Zorana Jevtić

- Policija i hitna je ubrzo došla. Proverili su da li su to njegovi podaci, a zatim i da li postoje prijatelji po tim identitetom i on je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar.

Naša sagovornica kaže da je scena koju je tada zatekla u dnevnom boravku bila jeziva i da i dalje ne može da se povrati od šoka.

Podsetimo, čamac u kom su bili Nenad Trivković, Miloš Marković i Milan Nikolić prevrnuo se u subotu uveče na oko kilometar od Pančevačkog mosta i na 100 metara od obale. Mane K. je jedini koji je uspeo da ispliva na kopno nakon što su talasi prevrnuči i polomili "Tri princeze".

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja