Najnovije vesti

RANKO ESKOBAR BIO VLASNIK KAFIĆA U KOM JE UBIJEN? Razvio biznis, kupio lokal i auto-plac, najjeftiniji KOMAD PRODAVAO ZA 30.000 €!
Foto: Facebook, Privatna arhiva

biznis

RANKO ESKOBAR BIO VLASNIK KAFIĆA U KOM JE UBIJEN? Razvio biznis, kupio lokal i auto-plac, najjeftiniji KOMAD PRODAVAO ZA 30.000 €!

Crna Hronika
15:55h

Ubistvo Nikšićanina Ranka Radoševića (54), zvanog Ranko Eskobar, ponovo je uzdrmalo podzemlje regiona, a prema saznanjima Kurira Radošević je uveliko već razvijao svoje poslove u Beogradu.

Naime, on je bio vlasnik auto-placa u Beogradu gde su prodavali uglavnom luksuzni automobili, a najjeftiniji je koštao 30.000 evra. A kako saznajemo, Radošević je bio i nezvaničan vlasnik kafića na pumpi u kojem je i ubijen tog 9. marta.

auto-plac, Ranko Radošević Eskobar, ubistvo
foto: Printscreen/polovni automobili

Ranko Eskobar je, da podsetimo, ubijen u kafiću na benziskoj pumpi u Rušnju kada su u njegov lokal upala dva napadača sa pištoljima u rukama, nosili su kapuljače i hirurške maske na licu.

- Brzom akcijom policije osumnjičeni za njegovo ubistvo su uhapšeni. Kao direktni izvršioci označeni su Stefan Z. (28) iz Lebana i Luka V. (26) iz Kraljeva, a kao njihovi pomagači maloletnica (17) koja je uhapšena sa njima u štek stanu i par iz Brčkog Azra Š. (22) i Marko P. inače vođa navijača Partizana u ovom gradu Republike Srpske - podseća izvor Kurira.

Prema rečima našeg izvora Ranku je posao sa automobila bio primaran.

- Taj auto-plac je njemu bio jako važan i mnogo je uloženo u ceo posao i automobile sa kojima je radio. Zbog toga je svako vozilo bilo iznad proseka, sa cenom koja se pratila kvalitet. Jedini način da on bude zainteresovan za razgovor sa nekim koga ne poznaje bili su ti automobili, tako je namamljen - kaže izvor Kurira.

Ranko je, inače, ispred kafića u kom je i ubijen imao i nekoliko skupocenih automobila.

auto-plac, Ranko Radošević Eskobar, ubistvo
foto: Printscreen/polovni automobili

Upravo tako su, da podsetimo, ubice namamile Radoševića da dođe u kafić na sastanak sa njima.

- Oni su, najverovatnije, sa njim razgovarali da se nađu i dogovore kupovinu automobila, a on je kao mesto izabrao svoj kafić što je sa poslovne strane dobar potez i prikazuje ga kao ozbiljnog čoveka. Međutim, nije bio oprezan i plaćenici su u njega ispalili sedam metaka usred lokala čiji je vlasnik - kaže naš izvor.

Naručilac

Motiv ubistva Ranka Radoševića nije otkriven, ali, kako je Kurir već pisao, uhapšeni Marko P, na saslušanju je ispričao da je nalogodavac za ovu likvidaciju ista osoba koja je naredila ubistvo Luke Žižića u na Novom Beogradu prošle godine.

- Navodni motiv u oba napada koji su odrađeni po istom modelu, je strah od krvne osvete. Radošević i otac Luke Žižića su obojica rodom iz Nikšića. Kada je Luka ubijen u aprilu prošle godine pretpostavljalo se da je nalogodavac bio u strahu da bi Luka mogao da se sveti zbog neraščišćenih računa iz prošlosti - podseća izvor Kurira i dodaje:

- Isti je čovek, tako, naredio i da se otpiše Radošević koji bi mogao da se osveti za Lukino ubistvo. Istraga će dokazati o čemu se tačno radi, ali pretpostavka je i da je isto čovek u Nikšić poslao Uroša N. sa falsikovanim dokumentima, da likvidira Lukinog oca, Mija Žižića.

00:14

Snimak osumnjičenih za ubistvo u Rušnju 3

Sahrana

Misteriozni muškarac

Radošević je sahranjen 13. marta kada ga je na večni počinak ispratilo oko 500 ljudi, među kojima su bili i neki poznati javnosti. Međutim, veliku zažnju privuklo je 20 ljudi sa crnim maskama, kapuljačama, naočarima, od kojih su neki nosili i pancirne kišobrane.

- Stali su u formaciju u obliku špica, kako bi pokrili misterioznog muškarca koji je došao da porodici izjavi saučešće i oprosti se od Radoševića. Spekulacija u javnosti je bilo mnogo oko toga ko je želeo da prođe neprimećen, ali do danas misterija nije rešena.

Krimi-veze

Nadimak Eskobar

Radošević se u javnosti dovodi u vezu sa škaljarskim klanom i ubijenim vođom Jovanom Vukotićem, a njegov nadimak Eskobar svima je zapao za oko.

- Darko Šarić je pre nekoliko godina, na jednom od suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu, obraćajući se svedoku-saradniku Nebojši Joksoviću, prvo od sudije tražio da zagrli svog dojučerašnjeg saradnika, koga je potom ispitivao, a ubrzo je svedoka-saradnika optužio da mu je "sve to namestio kako bi zaštitio Ranka, Eskobara iz Nikšića" - podseća naš sagovornik.

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja