SRPKINJA ZADAVLJENA I SPALJENA U HERCEG NOVOM! Suđenje dvojici za svirep zločin privedeno kraju
Foto: Facebook

crna gora

SRPKINJA ZADAVLJENA I SPALJENA U HERCEG NOVOM! Suđenje dvojici za svirep zločin privedeno kraju

Crna Hronika -

Nakon što je završen dokazni postupak za ubistvo Srpkinje, koja ima i kanadsko državljanstvo, Ljiljane Simić, završne reči u ovom predmetu, u kojem su optuženi Zoran Marić i Radomir Delić, zakazane su za 11. april u crnogorskom sudu. Nakon toga biće zakazan termin za izricanje presude.

Advokat Dejan Dragović, koji zastupa osumnjičenog Marića, predložio je da sud službenim putem pribavi krivičnu prijavu u Odeljenju bezbednosti Kotor od 27. avgusta 2020, protiv čoveka po imenu Dragan, protiv kojeg je oštećena Simić podnela prijavu zbog nanošenja teških telesnih povreda.

Takođe, predložio je i da sud pribavi informaciju od bankarskih institucija o kretanju novca za viza karticu Ljilljane Simić. Odbrana tvrdi da Marić nikada nije posedovao karticu, niti je koristio, prenosi crnogorski portal Dan.

Ljiljana Simić
foto: Facebook

Advokatica Dina Šabotić je predložila da sud kao dokaz izvede pismo koje je u zatvoru pisao i predao okrivljeni Marić njenom branjeniku Deliću. Ona je to navela jer tvrdi da je "pismo potvrda o još jednom pokušaju manipulacije Marića, kako bi Delić preuzeo odgovornost za krivičo delo koje je nesporno on počinio“.

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić protivila se navedenim predlozima, navodeći da bi to vodilo ka odugovlačenju postupka.

Podsećamo, Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Marića i Radomira Delića zbog teškog ubistva iz koristoljublja na svirep način Ljiljane Simić.

Zoran Marić, koji je označen kao direktni izvršilac ubistva, nakon zločina je pobegao u Bosnu i Hercegovinu. Uhvaćen je kada je taksi vozilom krenuo da iz Foče beži prema Federaciji BiH. Fočanski policajci su kod Marića za pojasom trenerke pronašli ručnu bombu M75, a u rancu vojnički bajonet.

Pregledom računa Ljiljane Simić utvrđeno je da je u poslednjih šest meseci trošila mesečno oko 4.000 dolara, ali da je tokom zadnjeg meseca više puta podignut novac u ukupnom iznosu od 17.000 dolara. Uz pomoć izveštaja Viza centra, policija je proverila video kamere na mestima gde su vršene poslednje transakcije, su to bili prvi tragovi koji su istražitelje doveli do Delića.

Veštačenje je pokazalo da je Simić najvjerovatnije udavljena šakama, moguće i nekim drugim mehaničkim oruđem. Obdukcija tela Simić pokazala je da je smrt kod nje nasilna, odnosno da je „nastupila usled zatezanja vrata“.

Simić je nestala 6. septembra kada je iz Kotora, gdje je živela poslednjih šest meseci, krenula u Kanadu gde je provodila ostatak godine.

Njen nestanak prijavila je prijateljica koja je Simić trebala da vozi na aerodrom u Dubrovnik. Neposredno pre dogovorenog polaska prijateljica je pozvala, ali joj je telefon bio isključen. Prijateljica Ljiljane Simić, nakon više pokušaja da je dobije, obavestila je policiju. Organizovana je potraga u koju se uključila i porodica ubijene žene. Utvrđeno je da se Simić nije ukrcala na let za Kanadu za koji je ranije kupila kartu- prenosi Dan.

(Kurir- DAN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track