OVO PIŠE U PRESUDI BELIVUKOVOM ROĐAKU KOJI JE UBIO DRUGA: Zario mu nož u srce, nosio ga do bolnice, pa se pravdao da nije kriv!
Foto: Privatna Arhiva, Mondo/Stefan Stojanović

VIŠI SUD U BEOGRADU

OVO PIŠE U PRESUDI BELIVUKOVOM ROĐAKU KOJI JE UBIO DRUGA: Zario mu nož u srce, nosio ga do bolnice, pa se pravdao da nije kriv!

Crna Hronika -

Damir Ibrahimović, rođak Veljka Belivuka osuđen je danas na 10 godina zatvora zbog ubistva prijatelja Ivana Trifunovića na dočeku Srpske nove godine 2021. na Novom Beogradu, a presudu je dočekao sa slobode.

Podsetimo, zločin se dogodio 14. januara pre dve godine nakon što su najbolji prijatelji bili na žurci povodom Nove godine, a iz za sada nepoznatog razloga okrivljeni je nasmrt nožem izbo Ivana nasred ulice u novobeogradskom naselju Dr Ivana Ribara, gde su oba mladića živela.

ubijeni trifunović i okrivljeni ibrahimović
ubijeni trifunović i okrivljeni ibrahimovićfoto: Privatna arhiva

- Viši sud u Beogradu danas je objavio presudu okrivljeno Damiru Ibrahimoviću i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 10 godina za krivično delo ubistvo. Sud je uzeo u obzir olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, raniju neosuđivanost i sto je u vreme izvršenja krivičnog dela bio mlađe punoletno lice, a od otežavajućih držanje pred sudom i negiranje izvršenja krivičnog dela - rekla je advokat Slavka Babić koja zastupa porodicu oštećenog Trifunovića.

Po rečima punomoćnika porodice oštećenog, advokata Slavke Babić, osuđujuća presuda Višeg suda je očekivana.

advokat slavka babić
advokat slavka babićfoto: Kurir.rs

- Sud je utvrdio krivicu okrivljenog, a što se tiče kazne, tužilaštvo će se svakako žaliti na visinu. Porodici je najbitnije da krivac odgovara za ovo krivično delo, a nikakva kazna zatvora ne može da im nadoknadi gubitak sina - rekla je za Kurir advokatica.

Inače, Damir Ibrahimović je tokom celog postupka koji se vodio protiv njega negirao krivicu, ali i činjenicu da je prijatelju zario nož u srce. Ibrahimović je prilikom iznošenja svoje odbrane svima u sudnici delovalo kao da je napamet naučio svoju odbranu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track