OVO JE JEDAN OD RANJENE BRAĆE U OBRENOVCU: Vasilija čeka robija zbog ubistva, sad pogođen u koleno (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

kurir saznaje

OVO JE JEDAN OD RANJENE BRAĆE U OBRENOVCU: Vasilija čeka robija zbog ubistva, sad pogođen u koleno (FOTO)

Crna Hronika -

Vasilije Mirković (32) iz Obrenovca koji je ranjen juče zajedno sa svojim bratom Milošem (26) nasred ulice osuđen je za ubistvo Stefana Lazarevića kog je 2018. godine zverski pretukao, zataim do smrti izbo nožem u kafani kod Obrenovca, saznaje Kurir!

Ranajvanje se dogodilo juče oko 14 sati na glavnoj ulici u Obrenovcu, a tom prilikom braću su ranjena.

vasilije mirković čekao da ide na robiju, a sad ranjen
vasilije mirković čekao da ide na robiju, a sad ranjenfoto: Privatna Arhiva

- Sumnja se da je u pitanju neka opomena i sačekuša za braću. Nepoznati napadač je Vasilije upucao u koleno, dok je njegovog brata koji je bio do njega napadač ranio u potkolenicu i natkolenicu - kaže Kurirov izvor i dodaje:

- Napadač je nakon rafalne paljbe pobegao u nepoznatom pravcu i policija intezivno traga za njim, a ispituje se i mogućnost da li je imao saučesnika. Braću su nakon što su pogođena potakođe, pobegla sa mesta pucnjave i onako krvavi otišli nekoliko kilometara dalje i pozvali navodno prijatelja koji ih je potom odvezao u bolnicu.

ubijeni stefan lazarević
ubijeni stefan lazarevićfoto: Privatna Arhiva

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje pčucnjave, kao i motiv. Naš sagovornik podseća, da je Vasilije 20. januara osuđen na zatvorsku kaznu od 12 godina zbog ubistva, a još uvek nije otišao na izdržavanje kazne. Zločin se, podsetimo, dogodio 23. decembra 2018. ispred kafane u mestu Stubline kod Obrenovca.

Kurir je pre mesec dana imao veliku i tužnu ispovest sa Stefanovom porodicom koja nam je tada potresnim rečima ispričala kroz koji pakao prolaze nakon ubistva njihovog voljenog.

- U istražnom zatvoru je proveo dve godine i tri meseca posle hapšenja, a onda je sve vreme na slobodi. Viđamo ga stalno, mnogo puta mi je bilo loše kad vidim kako slobodno hoda ulicima grada, i prvu i drugu presudu, kao i sada izvršenje kazne, on je čekao na slobodi. Zamislite samo da imate ubicu sina jedinca u svom komšiluku - drhtavim glasom rekao je Stefanov otac Goran:

majka stefana lazarevića
majka stefana lazarevićafoto: Privatna Arhiva

- Stefan sada ima ćerkicu od četiri godine, a njegova žena Sanja bila je u petom mesecu trudnoće kada je on ubijen. Kad odemo da proštemo sa tim detotom mi ga sretnemo. Ljudi nisu znali kako da nam saopšte da je na slobodi kad su ga prvi put videli.

Majka Katarina sa suzama očima kaže da je bilo više situacija kada je sa svojom unukom, Stefanovom ćerkicom, videla ubicu.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track