BRAČNI PAR OBEĆAVAO REŠENJE ZA SVE PROBLEME, PA OJADILI PENZIONERA! Preko "Moćne Behire" žrtvi na prevaru oteli milione
Foto: Shutterstock

ojt u smederevu

BRAČNI PAR OBEĆAVAO REŠENJE ZA SVE PROBLEME, PA OJADILI PENZIONERA! Preko "Moćne Behire" žrtvi na prevaru oteli milione

Crna Hronika -

Bračnom paru Z. N. (20) i S. N. (21) iz Bačke Palanke određeno je zadržavanje do 30 dana zbog sumnje da su putem interenet stranica varali ljude tako što su im navodno nudili rešenja vezano za njihove životne probleme.

Njima se na teret stavlja da su počinili krivično delo prevaru, a Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu oglasilo se saopštenjem:

- Dana 03.04.2023. godine, uz saglasnost zamenika Osnovnog javnog tužioca u Smederevu, zbog izvršenja krivičnog dela prevara, određeno je zadržavanje prema Z. N. (2003.) i S. N. (2002.) iz Bačke Palanke. Osumnjičeni će danas, uz krivičnu prijavu, biti predati javnom tužiocu radi saslušanja. Naime, postoje osnovi sumnje da su bračni supružnici na internetu kreirali sajt „Presveta Behira“ i „Moćna Behira“ putem kog su za novac nudili usluge pomoći licima u rešavanju teških porodičnih i životnih problema. U telefonskim razgovorima održavali su oštećenog B. N. (77) u zabludu, lažnim prikazivanjem činjenica da će mu rešiti životne probleme, a sve u nameri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist - piše u saopštenju OJT u Smederevu gde dodaju:

- Svoje nepostojeće usluge naplaćivali su putem „Post net“ uputnica koristeći više različitih brojeva mobilnih telefona. Na taj način od oštećenog pribavili su protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 7.000.000,00 dinara, te im se na teret stavlja teži oblik kriv. dela prevara iz čl. 208. st. 4. KZ, za koje je zaprećena kazna zatvora od 2 do 10 godina i novčana kazna.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track