POGLEDAJTE TRAGOVE ZUBA, OVAKO JE RAZJARENI MALINOA UJEO DETE: Oduzet par belgijskih ovčara koji je sejao strah po Subotici (FOTO)
Foto: Kurir/N.H.

mup i komunalci u akciji

POGLEDAJTE TRAGOVE ZUBA, OVAKO JE RAZJARENI MALINOA UJEO DETE: Oduzet par belgijskih ovčara koji je sejao strah po Subotici (FOTO)

Crna Hronika -

SUBOTICA - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom intervencijom, identifikovali su i pronašli vlasnika pasa, koji su juče u jednom subotičkom naselju napali decu.

- Sumnja se da su psi pedesetdevetogodišnjeg Subotičanina bili neadekvatno obezbeđeni, usled čega su uspeli da pobegnu i u dvorištu jednog predškolskog objekta napadnu četvorogodišnje dete. Nakon ovoga napada, u blizini centra grada, psi su lakše povredili još troje dece, koja su se vraćala iz škole, saopštili su iz Policijske uprave Subotice.

Subotica, kerovi, psi, Psi Lutalice
foto: Kurir/N.H.

Komunalni milicionari i radnici azila su pse pronašli i oduzeli od vlasnika. Protiv osumnjičenog, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, policija će podneti krivičnu prijavu za izazivanje opšte opasnosti.

Napad pasa na decu koja su se vraćala iz škole dogodio se u naselju Radijalac, blizu centra grada.

Kako Kurir saznaje, pre nekoliko dana, 29. marta, dogodio se prvi napad, navodno istih pasa, kako se nezvanično tvrdi, na osmogodišnjeg mališana, pa je sa današnjim napadom to peto dete koje su psi napali za nekoliko dana.

Jedan od pasa je prepoznatljiv, kako se tvrdi, po tome što hramlje na jednu nogu. Osmogodišnjak je igrao fudbal sa decom iz škole, na igralištu za decu „Kiki“, u sredu 29. marta, a posle 14 časova na igralištu se pojavio pas i skočio na njega, nanevši mu povrede. Dečak je odmah nazvao oca i kroz plač mu ispričao da ga je povredio pas.

1 / 5 Foto: Kurir/N.H.

- Mog osmogodišnjeg sina napao je pas rase „belgijski ovčar“ i naneo mu povrede, dete ima tri ugriza na leđima. Slučajni prolaznik je pomogao mom detetu, uspeo nekako da otera psa, a ja sam odmah odveo dete u Hitnu, pa u Dečji dispanzer, Službu za zdravstvenu zaštitu žena i dece, gde mu pružena prva pomoć. Sin mi je rekao da je video da pas koji je skočio na njega hramlje na jednu nogu, kaže otac povređenog deteta N. L.

U subotičkoj komunalnoj policiji je dao izjavu, pokazao slike dva psa, oba rase „malinoa, belgijski ovčar“, koji u paru hodaju ulicama, a posle napada na njegovog sina on je sate i sate tragao i slikao pse koji slobodno vršljaju ulicama blizu centra.

Subotica, kerovi, psi, Psi Lutalice
foto: Kurir/N.H.

- Prijavio sam napad psa na moje dete i u Gradskoj upravi, a zatim i u JKP „Čistoća i zelenilo“, gde je rečeno da je potreban službeni zapisnik komunalne policije, pa nekoliko dana nisam znao da li su ti psi konačno uhvaćeni i da li su nam sad deca bezbedna na ulici i igralištima. Moj sin je još pod stresom i uplašen, a suština nisu tužbe građana, nego da su konačno uhvaćeni psi koji vršljaju na ulicama, od kojih strepe naša deca, a često su bili van kontrole vlasnika, navodi N. L.

Subotica, kerovi, psi, Psi Lutalice
foto: Kurir/N.H.

Psi koji su juče napali decu, uhvaćeni su i oduzeti vlasniku. Jedan od napada desio se u dvorištu vrtića, u naselju Ker, a troje školaraca na ulici u naselju Radijalac su lakše povređeni.

Deca su zbrinuta i ukazana im je pomoć, a roditelji čiju decu su napali psi zahtevaju od nadležnih odgovore kako da zaštite svoju decu na igralištima i ulici i najavljuju konferenciju na kojoj će već sutra izneti strahove svoje dece, koja se posle napada pasa plaše da sami izađu na ulice.

Kurir.rs/N. H./Foto: N.H.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track