MONSTRUM NAŠAO "OPRAVDANJE" ZA MASAKR! JEZIVI DETALJI ZLOČINA U RIPNJU! Priznao sve na sudu, krvnik samo PONAVLJA istu stvar!
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

nova saznanja o zločinu u ripnju

MONSTRUM NAŠAO "OPRAVDANJE" ZA MASAKR! JEZIVI DETALJI ZLOČINA U RIPNJU! Priznao sve na sudu, krvnik samo PONAVLJA istu stvar!

Crna Hronika -

Stojan Ilić (38) koji se sumnjiči da je u utorak ubio Nevenu Petrović (16), juče je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu priznao da je počinio jeziv zločin u kom je ranio još troje najbližih rođaka tinejdžerke!

Kako saznajemo, Ilić je izjavio da su ga "spopale crne misli", jer mu se Nevena rugala.

Ponavlja da će sebi oduzeti život

Stojan Ilić
Stojan Ilić foto: Printcreen/Facebook

- Nevena mi se u kolima rugala i smejala. I njena porodica mi se podsmevala jer imam psihičke probleme zbog kojih sam se i lečio. Žao mi je zbog svega što sam uradio, hoću da se ubijem - ponavljao je, kako Kurir nezvanično saznaje na saslušanju Ilić.

Troje ranio

On se, podsetimo, sumnjiči da je 10. aprila u Ripnju počinio jeziv zločin.

- Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom se na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnih dela za koja se tereti i detaljno izneo svoju odbranu - saopšteno je juče posle saslušanja iz tužilaštva.

Ubijena tinejdžerka sahranjena

Prabaka: Šta si to uradio ovako predobroj devojčici?

Dok je trajalo saslušanje osumnjičenog Stojana Ilića u tužilaštvu, na lokalnom groblju u Ripnju najbliži su se poslednji put opraštali od ubijene Nevene, koja je juče sahranjena.

Nevenu je na večni počinak ispratila porodica, kao i njeni drugari iz osnovne i srednje škole, koji su joj belim ružama u suzama poslali poslednji pozdrav.

Ripanj, sahrana, Nevena Petrović
foto: Zorana Jevtić, Privatna arhiva

- Šta si to uradio? Ovakvoj devojčici i predobroj porodici. Sudbino prokleta - zakukala je Nevenina prabaka nad belim sandukom. Opelo je održao sveštenik pravoslavne crkve koji je istakao da je u ovom zločina prvo zakazalo društvo, pa onda i svi pojedinci

- Nevena je žrtva i nadamo se da će ta njena žrtva biti prepoznata - rekao je.

Nakon njegovog govora, Nevenine drugarice su sa njim pročitale molitvu "Oče naš" i njome se oprostile od bliske prijateljice. Na vencima koje su položile pisalo je "Poslednji pozdrav, društvo iz osnovne škole".

Nevenin deda nije mogao da zadrži suze i zajedno je sa njenim ujakom ispratio svoju mezimicu na večni počinak. Na sahrani su inače bili i Nevenini učitelji i nastavnici, a svi su zajedno zapalili sveću za njen mir.

Ripanj, sahrana
foto: Zorana Jevtić

Nakon saslušanja tužilštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, pa mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Nevena Petrović
Nevena Petrovićfoto: Privatna arhiva

- Sumnja se da je osumnjičeni oko 14:30 časova iz porodične kuće maloletne oštećene u Ripnju kolima povezao nju i njenog maloletnog brata do centra naselja kako bi otišli u prodavnicu. Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan I. je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju. Potom joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede opasne po život usled kojih je trpela bolove, a kasnije i preminula - navode se detalji jezivog ubistva u saopštenju tužilaštva.

Zavio u crno kuću u kojoj je svaki dan sedeo

Pošto je zverski ubio šesnaestogodišnju Nevenu, Stojan Ilić koji je često inače boravio u kući Petrovića, koji su mu i komšije, vratio se kod njih i tamo nožem iskasapio njenu majku, babu i ujaka.

Mesto zločina
Mesto zločina foto: Petar Aleksić

- Nakon toga je napustio kuću, uz pretnju da će se vratiti - potvrđeno je iz tužilaštva.

Išao kod vračare

Podsetimo, komšije i porodica ranije su za Kurir ispričali da je Ilić bio opsednut vračarama i crnom magijom i da je navodno sumnjao da ova porodica ima veze sa tim.

U kući Petrovića, najteže je povređena majka ubijene tinejdžerke, koja je u bolnici u teškom stanju i lekari se i dalje bore za njen život.

Stojanov pomračeni um

Umivao se vodom s groblja

Stojan Ilić je, prema rečima njegovog brata Jovana i onih koji ga poznaju, bio opčinjen crnom magijom i redovno je posećivao vračare za čije rituale je izdvajao ogromne sume novca.

- Govorio sam mu da ne baca pare na to! Ponašao se kao da me ne čuje. Kada sam ga upozoravao gledao je kroz mene i govorio: "Sve će biti uredu, ne brini". Počeo je da ide kod komšinice, inače gatare, koja mu je napunila glavu kako je na njega bačena crna magija i kako će mu ona pomoći. Išao je na groblje i pio vodu s grobljanske česme - kaže Jovan i isteče da se svog brata odrekao posle monstruoznog zločina, kao i da ga treba osuditi na doživotnu robiju.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja