TRI SRBINA UHAPŠENA U VALENSIJI: Pali na aerodromu, a krali po dobro razrađenoj šemi
Foto: Profimedia/Ilustracija

više krivičnih dela

TRI SRBINA UHAPŠENA U VALENSIJI: Pali na aerodromu, a krali po dobro razrađenoj šemi

Crna Hronika -

Srpski državljani, starosti između 49 i 52 godine, uhapšeni su na aerodormu u Valensiji zbog sumnje da su izvršili više krivičnih dela krađe.

Kako su naveli španski mediji, prilikom hapšenja kod njih su pronađene stvari koje su koristili tokom izvršenja krivičnih dela.

- Sumnja se da su, trojica Srba, na aerodromu koristeći, nepažnju i obmanu putnika, od četvorice putnika ukrali tri torbe i ranac, u kojima se, pored ostalih stvari, nalazilo 3.000 evra u gotovini, mobilni telefon, nakit i fotoaparat - naveo je lokalni mediji.

Kako su objasnili krađe su obavljali u zoni polaska terminala, a za to su imali i specijalnu šemu.

- Osumnjičeni su uvek nosili kapu i hiruršku masku kako ih ne bi prepoznali. Nosili su i prazne rančeve da u njih stave torbe koje su ukrali. Unutra su takođe nosili odeću u koju su se presvlačili nakon izvršenja krivičnog dela i na taj način otežavali njihovu identifikaciju. Isto tako, koordinisano su postupali, koristeći hendsfri telefonske slušalice i dok je jedan od njih vršio prismotru, drugi je odvraćao pažnju žrtvi, a treći mu je ukrao stvari - naveo je izvor tamošnjih medija.

Prema pisanju španskih medija uhapšeni Srbi su putovali iznajmljenim vozilom do aerodroma, a potom su odlazili do mesta na aerodromu gde je najveći broj ljudi.

- Radili su na prostorima kao što su: prostor za prijavu prtljaga, kafeterija ili prostor za iznajmljivanje automobila. Tamo su obično tražili male torbe ili rančeve, gde putnici obično nose svoje najvrednije stvari - opisao je izvor lokalnih medija i dodao da su osumnjičeni uhapšeni nakon intezivog rada njihove policije.

Prilikom hapšenja od njih su odezete bežične slušalice, kao i odeća i pribor koji su navodno korišćeni prilikom izvršenja krivičnog dela.

(Kurir.rs/Informer)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja