"KAVČANI" PLANIRALI NAPADE NA SUDIJE I TUŽIOCE: Eksploziv trebalo da bude postavljen na nekoliko mesta
Foto: Profimedia/Luka Dakskobler/Zuma Press

"KAVČANI" PLANIRALI NAPADE NA SUDIJE I TUŽIOCE: Eksploziv trebalo da bude postavljen na nekoliko mesta

Crna Hronika -

Na suđenju pripadnicima slovenačke ispostave kavačkog klana u Ljubljani između ostalog pročitana je i službena beleška gde se navodi da su osumnjičeni skovali pakleni plan u pritvoru o zastrašivanju sudija, tužilaca i policije kako bi zaustavili "rat" koji vode protiv njih.

Kako prenosi crnogorski Dan, kavčani su isplanirali da postavljaju eksplozive na nekoliko lokacija u Ljubljani i da na taj način uplaše nadležne iz Sloveniji i odustanu od njihovog gonjenja. Inače, Crnogorac Milan Vujotić označen je kao jedan od organizatora ispostave kavačkog klana koji je rasturao kokain na području zapadne Evrope. Vujotić je izbegao hapšenje, jer kako su tada pisali slovenski mediji, pobegao je kod Radoja Zvicera s kojim se skrivao, ali je u septembru prošle godine uhapšen u Turskoj nakon likvidacije Jovana Vukotića.

- Službena beleška je nastala u maju 2020. tokom razgovora policije sa Igorom Mančićem o aktivnostima u kavačkom klanu. Mančić je likvidiran u januaru ove godine kod Ljubljane na Viču, a pokušaj likvidiacije izbegao je i 2020. ali je preživeo jer je uzvratio vatru - piše Dan i dodaje:

milan vujotić bio vođa slovenačke kriminalne grupe
milan vujotić bio vođa slovenačke kriminalne grupefoto: Privatna Arhiva, Shutterstock

- Mančić je policiji 2020. ispričao da su čelnici organizacije planirali zastrašivanja i bombaške napade, ne bi li sprečili dalji obračun policije i tužilaštva sa kavčanima.

Kako navode mediji, ubijeni Mančić je detaljno opisao vezu i ulogu svakog pojedinca kavačkog klana iz Slovenije.

- Opisao je i osumnjičenog vođu Klemena Kadivca, za kojeg se navodi da je izuzetno moćan u švercu narkotika. Navodno, posao s drogom nije stao ni kada je Kadrivac završio iza rešetaka, a sumnja se da je on odgovoran za zastrašivanje nadležnih - piše Dan.

Podsetimo, 24. januara počelo je suđenje slovenačkoj ćeliji kavačkog klana. Slovenačko tužilaštvo podiglo je u novembru prošle godine optužnicu protiv 24 pripadnika tamošnje ćelije “kavačkog klana”. Tužilaštvo je optužnicu napisalo na više od 500 strana.

Istražitelji su još 2019. godine udarili na ćeliju “kavačkog klana”, optužujući tu kriminalnu grupu da je krijumčarila oko 800 kilograma kokaina i prala milione stečene švercom.

(Kurir.rs - DAN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track