OPERACIJA "ŽIČA" I "PARALELA" VOĐENE U NAJVEĆOJ TAJNOSTI! Detalji velikih policijskih akcija na 80 lokacija! VIDEO
Foto: MUP Srbije

pao ogranak kavčana

OPERACIJA "ŽIČA" I "PARALELA" VOĐENE U NAJVEĆOJ TAJNOSTI! Detalji velikih policijskih akcija na 80 lokacija! VIDEO

Crna Hronika -

Više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Evropolom, kao i Tužilaštvom za organizovani kriminal u današnjoj opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili su više od 70 osoba, među kojima i članove dve organizovane kriminalne grupe!

1 / 16 Foto: MUP

Tajne operacije "Žiča" i "Paralela" vođene su pod najvećim stepenom tajnosti. Više od 600 pripadnika SAJ, Žandarmerije i drugih jedinica policije je učestvovalo u dve akcije i do poslednjeg trenutka nisu imali informaciju kako bi realizacija bila uspešna. Akcija je uspešno sprovedena na više od 80 lokacija.

hapšenje, zaplena, velika akcija policije
foto: MUP Srbije

Pripadnici MUP, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, Evropolom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, na teritoriji Beograda i Kraljeva uhapsili su pet osoba koje se sumnjiče da su članovi dve organizovane kriminalne grupe i tom prilikom zaplenili veću količinu narkotika, luksuzne automobile i novac, saopštio je danas MUP.

02:20

Spektakularna akcija MUP i BIA

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je P. P. (27), dok će krivična prijava za ista krivična dela biti podneta protiv još četiri osobe, saopšteno je danas iz MUP-a.

hapšenje, zaplena, velika akcija policije
foto: MUP Srbije

Policija je zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo u pokušaju i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti uhapsila B. D. (29), A. Č. (29), D. R. (27) i D. T. (34), dok će protiv još 11 osoba biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za navedena krivična dela.

hapšenje, velika akcija policije
foto: MUP Srbije

Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG vračarci, a u cilju suzbijanja teških krivičnih dela.

hapšenje, zaplena, velika akcija policije
foto: MUP Srbije

Ovom prilikom policija je zaplenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca, a osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

zaplena, akcija, droga, novac, oružje
foto: MUP

Zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni, više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

hapšenje, zaplena, velika akcija policije
foto: MUP Srbije

Uhapšenima je, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija i teška krađa, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, a policija nastavlja dalji rad na rasvetljavanju ostalih činjenica i pronalaženju lica za kojima se traga, kako su saopštili iz MUP.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track