DVOJICA UHAPŠENA, JEDAN U BEKSTVU: Varali firme za benzin, uzeli više od 11 miliona dinara
Foto: T.S./Kurir

DVOJICA UHAPŠENA, JEDAN U BEKSTVU: Varali firme za benzin, uzeli više od 11 miliona dinara

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti u saizvršilaštvu, a krivičnom prijavom biće obuhvaćen i četrdesettrogodišnji muškarac za kojim policija intenzivno traga, saopšteno je iz MUP-a.

Uhapšeni su G. Ć. (1970), odgovorno lice privrednih društava "STIX" DOO Varvarin i "Radović energy" DOO Beograd, a kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u privrednom društvu "DMS Pasta" DOO Beograd, S. N. (1975), kome su faktički bili povereni poslovi upravljanja u PD STIX" DOO Varvarin, i D. K. (1954), odgovorno lice PD "DMS Pasta" DOO Beograd.

"Sumnja se da su oni, tokom 2021. godine, doveli u zabludu odgovorna lica dva privredna društva iz Starčeva i Krupnja, kao i odgovorno lice jedne samostalne trgovinske radnje iz Valjeva da njihovim preduzećima odobre isporuku naftnih derivata koje im nisu platili. Na taj način su, kako se sumnja, stekli protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 11.311.080 dinara. G. Ć., S. N. i D. K. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu", stoji u policijskom saopštenju.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track