UBISTVO ŽENE U LESKOVCU 12. FEMICID OVE GODINE! Tatjana Nikolić: Za svaku žrtvu nasilja mora se ponaosob NAPRAVITI PLAN ZAŠTITE
Foto: Kurir TV

kurir tv

UBISTVO ŽENE U LESKOVCU 12. FEMICID OVE GODINE! Tatjana Nikolić: Za svaku žrtvu nasilja mora se ponaosob NAPRAVITI PLAN ZAŠTITE

Crna Hronika -

Još jedno ubistvo žene dogodilo se ovog vikenda u selu Jarsenovo kod Leskovca.

Naime, 46-godišnji Saša I. nožem je ubio svoju dugogodišnju partnerku, 10 godina stariju Gordanu D. i to u kući čoveka kod kojeg je Gordana radila, dok je on bio u kupatilu.

Saša I. je Gordani naneo više ubodnih rana, od kojih je ona preminula na licu mesta.

O ovom užasnom zločinu dopisnica Kurir TV iz Niša Milena Antić razgovarala je sa Tatjanom Nikolić iz niškog Centra za devojke.

- Ovo je 12. femicid u šrva četiri meseca ove godine, to je zastrašujuće. Sve institucije bi trebalo da nešto ozbiljno urade po ovom pitanju. Zvanična statistika ne postoji, mi je znamo prateći medije. Bilo bi značajno da ubistvo žene, najčešće od strane najbližih, postoji kao posebno krivično delo i da se kao takvo ozbiljnije shvati - kaže Tatjana Nikolić.

03:33

UBISTVO ŽENE U LESKOVCU POKRENULO LAVINU PITANJA! Tatjana Nikolić: Za svaku žrtvu nasilja mora se ponaosob NAPRAVITI PLAN ZAŠTITE

Žrtva iz Leskovca nekoliko puta je prijavljivala nasilnika, koji je već bio u zatvoru zbog drugog ubistva. Ona nije želela krivično da ga goni, a Centar za socijalni rad u Leskovcu joj je predlagao da se skloni u sigurnu kuću.

- Žene prijavljuju ili ne, čak i kad prijave potrebno je mnogo ozbiljnije shvatiti svaku prijavu. Toj ženi je potrebno mnogo više podrške, od informisanja, naročito kad se predomišlja. Treba napraviti plan za svaki poseban slučaj, odvojiti dovoljno vremena i proceniti šta toj ženi treba da bi izašla iz nasilja - dodala je Tatjana Nikolić.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/Milena Antić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track