MLADIĆU KOJI JE PAO S PETROVARADINSKE TVRĐAVE DANAS OPERIŠU KIČMU! Doktor Nikolić za Kurir TV: Rano je prognozirati, ali...
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

MLADIĆU KOJI JE PAO S PETROVARADINSKE TVRĐAVE DANAS OPERIŠU KIČMU! Doktor Nikolić za Kurir TV: Rano je prognozirati, ali...

Crna Hronika -

Dvojica tridesetogodišnjaka, za koje se nezvanično saznaje da su iz Paraćina, pali su juče ujutru sa bedema Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu.

Jedan je poginuo, a drugi je u svesnom stanju prevezen u Klinički centar Vojvodine.

Kakvo je stanje povređenog mladića, gledaoci jutarnjeg programa Kurir TV Redakcija čuli su od dopisnice iz Novog Sada Stanislave Keneški i njenog sagovornika iz Kliničkog centra Vojvodine.

- Njegovo stanje je stabilno, primljen je u KC Vojvodine u teškom opštem stanju, sa politraumom. Nakon stabilizacije stanja, njemu sledi nastavak konzervativnog i hirurškog tretmana. Za danas je planirana operacija primarne traume, povrede kičmenog stuba - kaže upravnik Urgentnog centra u Novom Sadu Dragan Nikolić.

Dragan Nikolić, Urgentni centar, Novi Sad
foto: Kurir TV

Ističe i da je s pojavom lepog vremena povećan broj povređenih građana koji zahtevaju lečenje u Urgentnom centru.

- Nažalost, kako se povećavaju socijalne aktivnosti ljudi, veći je i broj trauma. Karakteristično za Urgentni centar je da imamo epidemiju trauma, a od kovida to traje konstantno i to zahteva multidisciplinarni pristup. Mi smo osposobljeni za tako velike izazove - dodaje dr Dragan Nikolić.

02:31

PARAĆINCU KOJI JE PAO S PETROVARADINSKE TVRĐAVE DANA OPERIŠU KIČMU! Doktor Nikolić (UC Novi Sad): Rano je prognozirati, ali...

Za kraj dao je prvu prognozu o tome kako će teći oporavak povređenog Paraćinca, koji je imao tu sreću da preživi.

- Ne bih to nazvao srećom, reč je o ozbiljnim telesnim povredama, koje je zahtevalo zbrinjavanje. Na sreću svih nas, on je stabilno. Rano je prognozirati, ali očekujem dobar ishod svega toga.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs/Stanislava Keneški

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track