NIKAD VIĐENE ZAJEDNIČKE SLIKE MARKA MILJKOVIĆA I NJEGOVE ŽENE: Tanja juče prvi put došla mužu na suđenje, ovako su nekada pozirali
Foto: Nenad Kostić, Nemanja Nikolić, Dado Đilas

kurir otkriva

NIKAD VIĐENE ZAJEDNIČKE SLIKE MARKA MILJKOVIĆA I NJEGOVE ŽENE: Tanja juče prvi put došla mužu na suđenje, ovako su nekada pozirali

Crna Hronika -

Tanja Miljković, supruga Marka Miljkovića kome se sudi u Specijalnom sudu u Beogradu zbog optužbi da je sa Veljkom Belivukom stvorio klan koji je brutalno likvidirao svoje žrtve, po prvi put je došla da prisustvuje suđenju, a svom suprugu je slala poljupce i osmehe iz dela za publiku.

Suđenje kriminalnoj grupi Belivuk-Miljković koja je funkcionisala kao beogradska ispostava kavačkog klana, na čijem čelu je odbegli Radoje Zvicer, počelo je u septembru prošle godine. Naime, njima se na teret stavlja da su počinili sedam likvidacija, silovanje, trgovinu drogom i oružjem.

Tanja Miljković
foto: Nenad Kostić

Klan je svoje žrtve otimao, mučio, ubijao, sekao na komade, a zatim ih ubacivao u industrijsku mašinu za mlevenje mesa koja se nalazila u "klanici", tajnoj prostoriji kuće u Ritopeku. Delove tela žrtava su nakon kasapljenja stavljali u džakove i bacali u Dunav.

Miljkovićeva supruga, Tanja, u hodniku je stajala i čekala početak suđenja sa advokatima i optuženim Nikolom Stefanovićem, koji se brani sa slobode. Inače, ona je mnoge iznenadila svojim prisustvom u Specijalnom sudu, s obzirom na to da se do sada nije pojavljivala na suđenjima klanu, ali je redovno, kako je Kurir ranije izveštavao, Miljkoviću nosila pakete i hranu. Naime, Kurir je u novembru 2022. godine nekoliko sati pre suđenja ekskluzivno fotografisao Tanju Miljković kada ulazi u zgradu u Ustaničkoj ulici gde se Marko Miljković i nalaze u pritvoru.

Marko i Tanja Miljković
Marko i Tanja Miljković foto: Privatna Arhiva

- Tanja je tog 29. novembra 2022. došla u zgradu, gde s ejavila na prijemnici, a unutra se zadržala sat i po. Nju je prethodno vozač dovezao nešto pre osam sati ujutru - podseća izvor Kurira i dodao da je iz bezbednosnih razloga u pritvoru vlada "opsadno stanje" kada Belivuk i Miljković primaju posete u posebnim prostorijama predviđenim za to.

- Kao i svi drugi pritvorenici, i njih dvojica imaju pravo na posete dva puta mesečno. Inače, supruge im u pritvor donose i hranu.

Marko i Tanja Miljković na jednom krštenju
Marko i Tanja Miljković na jednom krštenju foto: Privatna arhiva

Kurir je došao u posed novih fotografija Tanje i Marka Miljkovića. Na jednoj dlici se vide njih dvoje krštenju, gde navodno Marko kumuje.

Na drugoj fotografiji možete se videti kako su supružnici Miljković u zagrljaju, dok Tanja nosi ogromne naočare za sunce koje joj prekrivaju celo lice.

- Miljković, Belivuk i ostali optuženi pripadnici klana praktično su vodili paralelne živote. S jedne strane su sa svojim suprugama i porodicama odlazili na ručkove, večere, porodična okupljanja, letovanja, kao i sav običan svet, a sa druge strane su vršili nezamislive zločine. Recimo, Belivuk i njegova žena su pre hapšenja uslikani u jednom restoranu sa bračnim parom Vladom Georgievim i Slađanom Sekluić, kojima se takođe sudi kao pripadnicima klana - podseća naš izvor.

Podsetimo, supruge Marka Miljkovića i Veljka Belivuka do sada nisu dolazile da iz publike prate suđenja. Onre su se poslednji put u javnosti pojavile 9. decembra prošle godine, kada su bile privedene zbog sumnje da su prale novac za kriminalnu grupu. Taj postupak protiv njih i dalje je u toku.

Privođenje Tanje Miljković
Privođenje Tanje Miljković foto: Nikola Anđić

(Kurir.rs)

Bonus video:

01:55

BELIVUK SUMNJA DA HRVATIN SARAĐUJE SA TUŽIOCEM OD STARTA! Napetost u sudnici, Radulović: Bilo je zabranjeno da se observiraju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track