"DUGO TE NEMA, A ČESTO SI TU, ČUVAMO TE OD ZABORAVA" Emotivne poruke za ubijenog brata Luke Bojovića, oglasila se i njihova sestra
Foto: Zorana Jevtić, Ljiljana Stanišić

10 godina od ubistva

"DUGO TE NEMA, A ČESTO SI TU, ČUVAMO TE OD ZABORAVA" Emotivne poruke za ubijenog brata Luke Bojovića, oglasila se i njihova sestra

Crna Hronika -

Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, likvidiran je pre deset godina u centru Beograda, nedaleko od stana u kome je živeo, a za godišnjicu njegove smrti oglasila se njegova sestra Marija Bojović, kao i Nikolini prijatelji koji su mu dali čitulju.

Marija je na društvenim mrežama objavila sliku koju je najverovatnije sama naslikala, a na kojoj je ona kako ljubi kovčeg svog brata. U objavi stoji datum Nikoline smrti i datum 10 godina kasnije, dok u pozadini ide pesma Zdravka Čolića "Pjesmo moja".

Nikola Bojović, Marija Bojović, Godišnjica
foto: Printscreen Instagram

Osim Marije, na desetogodišnjicu Nikoline smrti objavljena je i čitulja koju su dali njegovi prijatelji.

- Dugo te nema, a često si tu. Čuvamo te od zaborava - napisali su Nikolini prijatelji.

Nikola Bojović, Luka Bojović, čitulja
foto: Printscreen

Nikola je, da podsetimo, kobnog dana izrešetan sa 10 hitaca od kojih su ga tri pogodila u glavu i to dok je išao u pekaru, nasred ulice i naočigled prolaznika u centru Beograda. Njegovo ubistvo označilo je početak rata do istrebljenja između kriminalaca na Balkanu. Jedan od članova grupe odgovorne za Nikolino ubistvo na suđenju je rekao: „Pravi haos nastao je posle ubistva rođenog brata Luke Bojovića“.

Zbog ubistva Bojovića, pravosnažno je osuđen Miloš Delibašić na 30 godina zatvora, a ostali pripadnici grupe su pravosnažno osuđeni na kazne od 17 do 35 godina zatvora.

Nikola Bojović nije bio iz kriminalnog miljea i nije se dovodio u vezu sa krivičnim delima, pa se veruje da je ubijen zbog svog brata Luke, koji je u to vreme bio na robiji u Španiji.

- U presudi protiv grupe koja je likvidirala Nikolu Bojovića, navodi se da je on ubijen iz bezobzirne osvete, a da je njegovo ubistvo naručio SLobodan Šaranović iz Crne Gori, koji je i sam likvidiran u Budvi dok je trajalo ovo suđenje - podseća izvor i napominje da je Slobodan Šaranović krivio Luku Bojovića prvo za nestanak svog kumčeta, a potom i za ubistvo svog brata Branislava u Beogradu 2009. godine.

Inače, Luka Bojović, Nikolin brat, koji važi za jednu od najvažnijih figura u srpskom i regionalnom podzemlju, je od novembra je slobodan čovek, kada je pušten iz zatvora u Španiji. On se komercijalnim letom iz Madrida pre pet meseci vratio u Beograd, ali nije poznato da li je ostao u Srbiji ili je sa porodicom otputovao u inostranstvo.

Novinari Kurira razgovarali su sa Lukom dok se vraćao u Beograd i tada nam je rekao da je svakako srećan što je došao u Srbiji, ali da još ima vremena za dugoročne planove.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track