SASLUŠAN MUŠKARAC KOJI JE U POŽAREVCU DRŽAO MLADIĆE KAO ROBOVE: Uzeo im pasoše i ukinuo platu, a ovako se branio pred sudom!
Foto: peter jordan / Alamy / Alamy / Profimedia

SASLUŠAN MUŠKARAC KOJI JE U POŽAREVCU DRŽAO MLADIĆE KAO ROBOVE: Uzeo im pasoše i ukinuo platu, a ovako se branio pred sudom!

Crna Hronika -

Osumnjičeni R. S. iz Požarevca, zbog krivičnog dela trgovina ljudima, saslušan je u VJT u Požarevcu gde je negirao izvršenje krivičnog dela.

On se, naime, sumnjiči da je od novembra 2022. do aprila ove godine držao dvojicu indijskih državljana (31) i (25) u nezakonitom boravku, u cilju radne ekspolatacije.

"On im je najpre poslao pozivno pismo radi zaposlenja u pogonu njegove privatne firme koja se bavi obradom drvne građe, da bi im nakon nekoliko meseci rada, navodno radi produženja radne vize, oduzeo pasoše, prestao da im isplaćuje zarade i pretio da će ih prijaviti policiji u slučaju da napuste ovaj pogon", navodi se u saopštenju MUP.

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage i predložilo određivanje pritvora, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi mogao ometati istragu uticajem na svedoke, koje je potrebno ispitati u istražnom postupku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track