KTITORI SU CRKVE, ALI NJEGOVOG IMENA NEMA NA TABLI ZAHVALNOSTI Žitelji Dubone traže da se ubicino prezime skloni sa crkve!
Foto: Printscreen RTS, EPA/Andrej Cukić

tužni i besni

KTITORI SU CRKVE, ALI NJEGOVOG IMENA NEMA NA TABLI ZAHVALNOSTI Žitelji Dubone traže da se ubicino prezime skloni sa crkve!

Crna Hronika -

Meštani Dubone kažu za Kurir da je porodica pomahnitalog U. B. koji je u četvrtak počinio masakr kada je pobio osam tinejdžera iz svog i susednog sela Malo Orašje, a ranio 13 osoba su donatori crkve u tom selu.

- Izgradnju lokalna crkva koja pripada Šumadijskoj eparhiji, a u kojoj je u nedelju održano opelo za troje ubijenih, delom je finansirala porodica uhapšenog. Oni su pre nekoliko godina donirali novac za radove i za kapiju koja okružuje portu - pričaju meštani Dubone.

crkva u duboni, a pored ploča za ktitore koji su je finansirali
crkva u duboni, a pored ploča za ktitore koji su je finansiralifoto: Petar Aleksić

Na ulazu u dvorište crkve sa desne strane nalazi se posveta i zahvalnost ktitorima.

- Ovu kapiju priložište muž i žena B. za zdravlje svoje i svojih sinova. Neka ih Bog blagoslovi - piše na tabli. Meštani kažu da im je čudno i to što su na tabli imena dvoje dece, ali ne i osumnjičenog.

hapšenja u.b. koji je osumnjičen za masakr
hapšenja u.b. koji je osumnjičen za masakrfoto: Printscreen/Instagram 192_rs

Komšije kažu da ne žele da više ta tabla stoji tu i da će tražiti da se skloni.

- Ljudi su ovde saglasni i imaju na umu da pišu molbu Eparhiji Šumadijskoj kako bi se ta ploča sa natpisom sklonila jer joj tu sigurno više nije mesto - kažu meštani:

- Kako su se osetili ti jadni roditelji kada se održalo opelo u crkvi, a moraju da gledaju tu ploču. Morali su da unesu kovčege sa svojom decom kroz tu kapiju. Nema opravdanja za ovu tragediju i monstruozna ubistva nevinih.

Podsetimo, pomahnitali U. B. kobnog dana, tačnije u četvrtak uveče, otišao je iz svoje kuće, koja se nalazi u selu gde Šepšin do mesta Malo Orašje kako bi počinio masakr navodno jer su u tom selu pričali loše o njegovoj porodici, kada nikog nije zatekao u centru sela u povratku kod spomenika izrešetao tinejdžere koji su slavili đurđevdanski uranak od kojih je pet umrlo usled zadobijenih povreda,a sedmoro ih je ranjeno.

ubijeni mladići iz malog orašja
ubijeni mladići iz malog orašjafoto: Petar Aleksić, Privatna arhiva

- Nakon pokolja u Malom Orašju gde je izašao pred njih sa kalašnjikovim i obratio im se rečima "sve ću da vas pobijem", izrešetao ih, a zatim se uputio ka selu Dubona gde se zaustavio kod škole i počeo da puca u sedmoro dece koji su sedeli na klupi u dvorištu. Tu je zverski ubio brata i sestru, i njihovog prijatelja koji je trebalo da se ženi na jesen - podseća izvor i dodaje nakon toga U. b. je pobegao ali se u međuvremenu zaglavio na zemljanom putu koji vodi do sela Šepšin.

ubijeni policajac, njegova sestra i njihov prijatelj u duboni
ubijeni policajac, njegova sestra i njihov prijatelj u dubonifoto: Petar Aleksić, privatna arhiva

Hodao je peške, a onda pronašao kuću u čiju garažu je došao seo u kola i pobegao ka Malom Požaravcu. Kada je došao u Mali požarevac presreo je taksistu koji je vozio trudnicu, a onda se uputio u selo pored Kragujevca gde se krio celo noć u kokošnjicu svog ujaka. Na salušanju u policiji rekao je da je počinio masakr kako bi zaplašio selo, kao i da nije poznavao svoje žrtve.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja