ODREĐEN PRITVOR OCU UBICE IZ MLADENOVCA: Saslušan pred tužiocem, evo kako se branio!
Foto: MUP

više tužilaštvo u smederevu

ODREĐEN PRITVOR OCU UBICE IZ MLADENOVCA: Saslušan pred tužiocem, evo kako se branio!

Crna Hronika -

U Višem javnom tužilaštvu u Smederevu danas je saslušan R. B. iz Mladenovca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Podsetimo, R. B. je otac U. B. (21), koji je u jezivom masakru u okolini Mladenovca ubio osmoro ljudi i ranio još njih 14.

- Osumnjičenom R. B. se stavlja na teret da je u objektima u kojima je živeo i koristio neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije, eksplozivnih materija i delova za oružje, pri čemu postoji sumnja da je neovlašćeno nabavio i držao oružje i municiju koja je pronađena prilikom pretresa objekata, kao i vozila koja je koristio njegov sin, okrivljeni U. B. prilikom izvršenja krivičnih dela teško ubistvo i drugih koja mu se stavljaju na teret - saopšteno je iz Višeg tužilaštva u Smederevu.

Oružje pronađeno kod R. B.
Oružje pronađeno kod R. B.foto: MUP

Prilikom pretresa objekata u kojima je živeo i koje je koristio R. B., kako se navodi, nađeni su jedan revolver kalibar 44 sa olučenom cevi, jedan pištolj kalibra 7,65 koji predstavlja poluautomatsko orućje sa olučenom cevi, nekoliko stotina metaka raličitog kalibra, 850 grama baruta koji predstavlja eksplozivnu materiju, kao i nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za vatreno oružje.

Sin mu uhapšen zbog ubistva osmoro meštana
Sin mu uhapšen zbog ubistva osmoro meštanafoto: J.V., Facebook

- U odbrani koju je danas na saslušanju izneo, osumnjičeni je negirao izvršenje krivičnog dela. Nakon saslušanja, Više javno tužilaštvo u Smederevu je stavilo predlog da se osumnjičenom odredi pritvor, zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke čije ispitivanje predstoji u istrazi i da će ponoviti krivično delo, kao i obzirom na postojanje okolnosti koje ukazuju na uznemirenost javnosti, koji predlog je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Smederevu prihvatio i osumnjičenom R. B. odredio pritvor do 30 dana - saopšteno je iz tužilaštva.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track