Najnovije vesti

EVO KAKO SU ŽIVELE VOĐE BALKANSKOG NARKO KARTELA, SVE ŠLJAŠTI OD LUKSUZA: Zaplenili im brdo para, zlatne satove ... VIDEO
Foto: MUP

istorijska akcija MUP

EVO KAKO SU ŽIVELE VOĐE BALKANSKOG NARKO KARTELA, SVE ŠLJAŠTI OD LUKSUZA: Zaplenili im brdo para, zlatne satove ... VIDEO

Crna Hronika
00:10h

U velikoj akcije policije uhapšene su vođe balkanskog nako kartela koji je poslednjih godina organizovao šverc više od sedam tona kokaina na području Evrope.

Značajnu ulogu u ovoj akciji odigrala je srpska policija koja je izvršila hapšenja na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina.

1 / 4 Foto: MUP

Kako se može videti na snimku MUP članovi kartela su uhapšeni u luksuznim kućama i stanovima od kojih neki imaju i svoje gotovo profesionalne teretane. Kod uhapšenih policija je pronašla i zaplenila pozamašne sume novca, evra, dinara i drugih valuta, skupocene zlatne satove "roleks", "brajtling". Stanovi i kuće su opremljeni kožnim garniturama i slikamn i skulpturama. Zaplenjeno je više skupocenih automobila marke "audi", "mercedesi", "bmw", motori.

Da podsetimo ova organizovana kriminalna grupa koju čini 20 lica sumnjiči se da je umešana u međunarodnu trgovinu narkoticima. Naime, organizatori i pripadnici ove organizovane kriminalne grupe sumnjiče se da su tokom 2020. godine učestvovali u nabavci i transportu više od šest tona kokaina iz Južne Amerike ka zemljama Zapadne Evrope i Republike Srbije - saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.

kako smo pisali, među uhapšenima su Pink Panter Dragan Đorđević Gaga, Gligorije Peljević (73), Mladen Lazarević, Miroslav Starčević, zvani Đeneral, odnosno Deda.

- Srbija je još jednom uspešnom akcijom još jednom pokazala i dokazala da je pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala. Pripadnici MUP po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uz koordinaciju Europola, uhapsili su 13 lica, pripadnika organizovane kriminalne grupe sastavljene od više nezavisnih ćelija koje su funkcionisale kao balkanski kartel.

Ninoslav Cmolić, načelnik UKP sa saradnicima
Ninoslav Cmolić, načelnik UKP sa saradnicima foto: Privatna Arhiva

U saradnji sa Europolom, Srbija je uspela da identifikuje ključne mete na svojoj teritoriji i mapira njihove krimimanlne aktivnosti širom sveta. Radi se o 5 tona kokaina zaplenjenog na Arubi, 1, 2 tone u Belgiji, 740 kilograma u Roterdamu, u Holandiji. Pronađena veća količina novca i oružja na 20 pretresanih lokacija. Za uspešnu borbu protiv organizovanog kriminala potrebna nam je međunarodna akcija - rekao je šef UKP Ninoslav Cmolić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track