Najnovije vesti

MONSTRUM OTKRIO PRAVI MOTIV MASAKRA: Tužiocu DETALJNO OPISAO zašto je krenuo u krvavi pohod po selima kod Mladenovca
Foto: J.V., Facebook

ispričao detalje iz svog života

MONSTRUM OTKRIO PRAVI MOTIV MASAKRA: Tužiocu DETALJNO OPISAO zašto je krenuo u krvavi pohod po selima kod Mladenovca

Crna Hronika -

U. B. (20) koji je izvršio krvavi pir u selima kod Mladenovca u kojem je ubio osmoro ljudi, a ranio 15, navodno je otkrio je šta je bio njegov motiv za ovaj monstruozni zločin.

Kako se saznaje, on je pokušao da opravda masakr koji je počinio, tako što je tvrdio da je trpeo nasilje još u osnovnoj školi, kao i da su ga meštani sela "ismevali i pravili zaveru protiv njega". On je, navodno, ispričao detalje iz svog života, i otkrio i potencijalni "motiv" za ovaj nezapamćeni zločin.

Na tavanu kuće našao kalašnjikov?!

U. B. je, prema nezvaničnim informacijama, počeo da puca 2021. godine, kada je na tavanu kuće pronašao kalašnjikov i pištolj! On je povremeno išao u jednu streljanu, gde je pucao uz nadzor zaposlenih. Ipak, to nije bilo sve, on je vežbao pucanje u podrumu svoje kuće. Kako je navodno sam ispričao, on je u podrumu kuće pucao iz pištolja u džak sa peskom. Njegov otac R. B. je uhapšen a prilikom pretresa objekta koje koristi, nađeno je nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjenje za municiju, jedan pištolj i jedan revolver. Njemu se na teret stavlja nedozvoljeno držanje oružja i stavljanje u promet eksplozivnih materija.

01:00

Hapšenje oca masovnog ubice iz Mladenovca

Sramno pravdao masakr, tvrdio da su ga meštani ismevali

Sa ubijenima nije bio u bliskim odnosima, što su potvrdili i meštani sela, koji su ispričali da su ga znali samo iz viđenja. Meštani, šokirani tragedijom, pokušali su da shvate zbog čega je napao svoje komšije, s obzirom na to da ni sa kim nije bio blizak. Sa druge strane, on u svom svedočenju tvrdi kako su ga meštani ismevali.

- Osećao sam podsmeh, ruganje i ismevanje. Meštani su stvarali zaveru protiv mene - ispričao je navodno U.B.

Hapšenje, Mladenovac
foto: Printscreen/Instagram 192_rs

Ispričao je i kako su navodno meštani sela pričali loše stvari o njegovom ocu, između ostalog i da je "kriminalac". On se osvrnuo i na svoje odrastanje i na period iz osnovne škole. Navodno, deca su ga ismevala jer je tamnije puti i nisu želeli da se druže sa njim.

- Od malih nogu gledam nepravdu i tugu, nepravda društva se reflektovala na mene. Nemam idole, ja sam pravoslavac, Srbin, hrišćanin, ne pušim, ne pijem alkohol - rekao je mladić, koji je ubio osmoro ljudi, a ranio 15.

Uroš B., Mladenovac, masakr, masovno ubistvo, Dubona, Malo Orašje
foto: Nemanja Nikolić, screenshot

Tokom svog iskaza, u kojem je pokušao da opravda monstruozni zločin, spomenuo je i kako se družio sa javnim ličnostima. On je ispričao kako je bio blizak sa pojedinim rijaliti učesnicima, a čak je to naveo kao razlog ljubomore za koju je tvrdio da drugi osećaju prema njemu.

Pred tužilaštvom rekao da je hteo da zaplaši selo

U.B. je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu, i određen mu je pritvor do 30 dana. On je tom prilikom ispričao kako je želeo da "zaplaši selo".

- Priznao je da je izvršio masakr navodeći da je upotrebom automatske puške i pištolja na tri lokacije na teritoriji Smedereva i Mladenovca pucao na više lica koja su se nalazila u grupi, a koja nije poznavao, da bi zaplašio stanovništvo navedenih naseljenih mesta - ispričao je ranije izvor "Blica".

Podsetimo, tokom večeri 4. maja U. B. je započeo svoj krvavi pir. Prvo je otišao u selo Malo Orašje, gde je ubio pet osoba, a zatim se odvezao do sela Dubona, gde je ubio još troje. On je na putu između ova dva sela ranio i muškarce, koji su popravljali ogradu, a koji su mu se našli na putu.

Nakon što je završio masakr, krenuo je ka selu Šepšin, nekoliko kilometara severozapadno od Dubone, gde mu se izgubio svaki trag. Nakon potrage koja je trajalo celu noć, on je uhapšen sutradan oko 8 časova ujutru u selu Vinjište kod Kragujevca. Do tamo je stigao taksijem, a kako se sumnja. On je oteo vozača, i uz pretnje ga primorao da ga vozi.

(Kurir.rs/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja