EVO ŠTA JE ANA VOLŠ PLANIRALA UOČI NESTANKA: Telefon Beograđanke otkrio sa kim je trebalo da se nađe 4. januara u Vašingtonu
Foto: STEPHEN SHERMAN / MEGA / The Mega Agency / Profimedia, Shutterstock

novi detalji istrage

EVO ŠTA JE ANA VOLŠ PLANIRALA UOČI NESTANKA: Telefon Beograđanke otkrio sa kim je trebalo da se nađe 4. januara u Vašingtonu

Crna Hronika -

Beograđanka Ana Volš, koja je nestala početkom januara i za čije ubistvo je optužen suprug Brajan Volš imala je kako je otkriveno tokom istrage aferu sa muškarcem iz Vašingtona.

1 / 14 Foto: Printskrin/Instagram

Ona je sa njim provela Dan zahvalnosti u Irskoj, stoji u sudskim dokumentima. Taj muškarac je istražiteljima potvrdio da se viđao sa Anom Volš nekoliko meseci i da su zajedno proveli Badnje veče, navodi se u dokumentima. Par je planirao da proslavi Novu godinu zajedno 4. januara, posle povratka Ane iz Masačusetsa, pokazuju dokumenti.

Ana Volš
foto: Printskrin/Instagram

Otkriveno je i da je ovaj muškarac bio najčešći kontakt na Aninom mobilnom telefonu, navode istražitelji pozivajući se na telefonske listinge. Dokumenti, koji uključuju naloge za pretres, izjave i druge podneske koje su sastavili istražitelji koji istražuju nestanak Beograđanke, objavljeni su prvi put manje od nedelju dana nakon što je njen suprug izjavio da nije kriv za njen ubistvo.

Sud je Brajanu Volšu 27. aprila odbio zahtev za kauciju, a on se izjsnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret, odnosno za ubistvo supruge, zavaravanje policije i nepravilno prenošenje ljudskog tela. Tužioci tvrde da je ubio svoju suprugu, a zatim uništio i sakrio telo. Gde se nalazi telo Ane Volš do danas je ostalo misterija.

Brajan Volš
foto: Youtube/WCVB Channel 5 Boston

Novi dokumenti u slučaju otkrivaju i da su istražitelji samo nekoliko dana nakon nestanka Ane, primili e-poštu u kojoj piše: "Imamo je ovde sa nama." Takođe, navodi se da se Volšova neće vratiti dok ne plati 127.000 dolara.

- Imamo navodnu Anu Volš ovde sa nama... Imali smo dogovor vredan 127.000 dolara, pogrešila je - stajalo je u e-pošti koja je poslata sa gmail naloga "richardwalker9984". Takođe u poruci se nalazi: "Imamo je ovde sa nama i ako ne plati novac nikada se neće vratiti, a znamo da su uključeni policija i FBI. Srećno u traženju nas."

Ana Volš, Brajan Volš, Nestanak
foto: Privatna Arhiva

Novi objavljeni sudski dokumenti takođe pokazuju da je prijateljica Ane Volš rekla istražiteljima da je njen brak sa Brajanom Volš bio "napet" i da je planirala da preseli svoju decu u Vašington. Ana Volš, koja je radila u firmi za nekretnine u Vašingtonu navodno je provodila vreme u Masačusetsu, gde su živeli njen suprug i deca, i u Vašingtonu, gde je imala kuću zbog posla, prema sudskim dokumentima.

Prijateljica Ane Volš je takođe rekla istražiteljima da je ona navodno dala svom suprugu neku vrstu ultimatuma u vezi sa rešavanjem optužbi za prevare koje je imao zbog prodaje lažnih umetničkih dela na internetu i da je Ana Volš želela da deca budu sa njom.

Podsetimo, Brajan je optužen da je 2018. godine prodavao lažne umetničke slike poznatog slikara. Tokom saslušanja u aprilu, pomoćni državni advokat je tvrdio da je u decembru 2022. godine "postalo očigledno da gospodin Volš sumnja da mu je supruga u aferi".

Ana Volš, deca
foto: Instagram/anawalshe

- Često je posećivao Instagram stranicu jednog od njenih prijatelja. I 26. decembra njegova je majka je angažovala privatnog detektiva da nadgleda Anu Volš u Vašingtonu - rekao je državni advokat. Međutim Brajanova advokatica demantuje tu tvrdnju i tvrdi da nema "nikakvih dokaza" da je sumnjao da mu je supruga u aferi.

- Gospodin Volš nije imao pojma da njegova supruga ima aferu sve dok to nije saznao tokom istrage u ovom slučaju - rekla je advokatica.

Podsetimo, Ana Volš, majka troje dece, je nestala u noći 1. januara, nakon proslave Nove godine sa suprugom i zajedničkim prijateljem. Brajan Volš je rekao policiji da mu je supruga saopštila da mora hitno na poslovni put. Ona se nikada nije ukrcala na avion za Vašington, niti je stigla na aerodrom. Volš je isprva uhapšen zbog sumnje da ometa istragu, da bi kasnije bio optužen za ubistvo supruge.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track