NASTAVLJA SE SUĐENJE KRIMINALNOM KLANU BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Kumovi ponovo oči u oči, svedok okrivljeni odgovaraće na pitanja
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić, Nenad Kostić

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU

NASTAVLJA SE SUĐENJE KRIMINALNOM KLANU BELIVUKA I MILJKOVIĆA: Kumovi ponovo oči u oči, svedok okrivljeni odgovaraće na pitanja

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka koja se krila iza navijačke grupe "Iz principa".

Ova kriminalna grupa se tereti za najteža krivična dela, a za danas je planirano da svedok-okrivljeni nastavi sa odgovaranjem na pitanja.

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima njihove kriminalne grupe, održava se pred Specijalnim sudom u Beogradu, a biće nastavljeno danas i naredna tri dana.

Na poslednjem ročištu Marko Miljković je postavljao pitanja bivšem prijatelju i kumu Nikoli Spasojeviću koji ga je optužio za brojna ubistva. Spasojević je detaljno objasnio šta se sve dešavalo ali i naveo da je sve radio jer je bio u strahu Miljkovića i Belivuka. Poslednje iIspitivanje, okrivljenog svedoka proteklo je u napetoj atmosferi, tokom koje je morala da reaguje i sudija.

Marko Miljković, Veljko Belivuk
foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

Inače, odbrana je najavila da će još tri radna dana postavljati pitanja i iznositi primedbe na iskaz svedoka saradnika Nikole Spasojevića, a da će trećeg dana suđenja koje je zakazano za 15., 16., 18. i 19. maj biti pozvani oštećeni I. S, koji je prema optužnici silovan na stadionu Partizana. Potom će biti saslušani i članovi porodica sedmoro ubijenih u Ritopeku.

Sudsko veće je nakon poslednjeg ročišta održanog u Specijalnom sudu, a u dogovoru sa braniocima, odredilo da naredna tri ročišta budu rezervisana za ispitivanje okrivljenog - svedoka Nikole Spasojevića.

Miljković ispitivao svog kuma

Na poslednjem održanom ročištu, Miljković je ispitivao svog kuma - Nikolu Spasojevića.

Pitanja je svom kumu postavljao vezano za ubistvo Vlastimira Miloševića, za ubistvo Gorana Mihajlovića, ali i Gorana Veličkovića. Takođe, Spasojević je na pitanja Miljkovića odgovarao i vezano za ubistvo Aleksandra Gligorijevića zvanog Puki. Spasojević je svedočio i o foto dokumentaciji.

Tokom poslednjeg ročišta, za govornicu je izašao i Veljko Belivuk koji je "zamolio sudiju da se sudi po zakonu".

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track