Najnovije vesti

S KIM SE SRBIN U KOLUMBIJI SASTAO PRE NEGO ŠTO JE UBIJEN: Ključni svedok Slobodanov prijatelj s kojim je doputovao u Južnu Ameriku
Foto: elinformador.com.co

istraga

S KIM SE SRBIN U KOLUMBIJI SASTAO PRE NEGO ŠTO JE UBIJEN: Ključni svedok Slobodanov prijatelj s kojim je doputovao u Južnu Ameriku

Crna Hronika
12:47h

Srpski državljanin Slobodan Marjanović (40), koji je u nedelju ubijen u Kolumbiji, najverovatnije je u tu zemlju došao kako bi sa izvesnim Pakom, koji se smatra vođom kartela "Los Pančenkas", ugovorio transport droge u Holandiju! Kolumbijski mediji otkrili su da je u istrazi ubistva puno pomogao misteriozni svedok koji je sa Marjanovićem boravio u luksuznom hotelu u Santa Marti. Kolumbijski mediji nisu otkrili da li je i ključni svedok, državljanin Srbije.

- Sumnja se da je žrtva bila deo kriminalne grupe koja iz Kolubije švercuje drogu u Evropu. Ključni svedok, koji je boravio sa žrtvom u hotelu otkrio je da se Marjanović sastao sa osobom po nadimku Pako, jednim od najtraženijih narko-bosova, kako bi koordinirao pošiljku droge iz pomorske luke u Kolumbiji u prestonicu Holandije - otkrili su oni.

Policija je navodno svedoka, zatekla na aerodromu, kada je posle ubistva Marjanovića avionom iz Santa Marte pokušao da se vrati u Bogotu iz koje su i doputovali u primorsko mesto 24. maja. On im je priznao da je trebalo da koordiniraju pošiljkom koje je trebalo da bude ukrcana na brod.

- Pronađena su i tri mobilna telefona koja će biti detaljno analizirana tokom istrage, kako bi se utvrdilo s kim je sve žrtva razgovarala od trenutka dokaska u Kolumbiju. Marjanović je na teritoriju zemlje ušao 22. maja a u hotel u Santa Marti se prijavio 25. maja - otkrili su oni.

Antun Mrdeža pobegao sa aereodroma
Antun Mrdeža pobegao sa aereodromafoto: kolumbijska policija

Istovremeno, proveravaju se i veze ubijenog Marjanovića sa srpskim državljaninom Antunom Mrdežom koji je sredinom maja uspeo da pobegne policiji sa aerodroma u Medeljinu. Mrdeža je, podsetimo, uhapšen kada je stigao iz Dominikanske Republike u Kolumbiju po poternici Italije. Međutim, kada su pokušali da ga izruče, naoružani napadači su uleteli na aerodrom i uspeli da ga oslobode.

Kako navode, telo ubijenog Slobodana Marjanovića je prebačeno na obdukciju, i pošto je ona završena, čeka se dolazak porodice koja treba da ga preuzme.

Kurir.rs

Bonus video:

00:23

Eskobar iz Nikšića ubijen u Rušnju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track