OPTUŽENI NAPADAČI NA DEJANA VUKA STANKOVIĆA: Tužilaštvo traži od suda da ih osudi za ugrožavanje sigurnosti političkog analitičara
Foto: Kurir Televizija

prvo osnovno javno tužilaštvo

OPTUŽENI NAPADAČI NA DEJANA VUKA STANKOVIĆA: Tužilaštvo traži od suda da ih osudi za ugrožavanje sigurnosti političkog analitičara

Crna Hronika -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu optužni predlog protiv M.K. M.C. i B.J. zbog postojanja opravdane sumnje da su 22.05.2023. godine ugorzili sigurnost političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića.

- Postoji opravdana sumnja da su okrivljeni M.K. M.C. i B.J. navedenog dana u bašti jednog ugostiteljskog objekta prišli oštećenom D.V.S. i uputili mu pretnje kojima je ugrožena njegova sigurnost - navodi se u saopštenju tužilaštva.

Prvo osnovno tužilaštvo
Prvo osnovno tužilaštvofoto: Nenad Kostić

U toku postupka saslušani su okrivljeni, koji su negirali izvršenje krivičnog dela, ispitani su svedok oštećeni i jedan svedok očevidac, izvršen je uvid u snimak video nadzora sa mesta događaja i prikupljeni su drugi materijalni dokazi. Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljene oglasi krivima i izrekne im krivične sankcije po zakonu.

- Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je postupajući u ovom predmetu u najkraćem roku sprovelo sve potrebne dokazne radnje i donelo odluku, te napominjemo da će po svim krivičnim prijavama zbog krivičnih dela sa elementima nasilja biti postupano bez odlaganja, a sve u cilju njihove prevencije i suzbijanja - navodi se iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu.

Kurir.rs/ J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja