KAKO JE SRPSKI PAR OSUMNJIČEN ZA UBISTVO ĆERKE (3) REAGOVAO KAD JE PROGLAŠENA MRTVOM: Komšije ispričale sve detalje
Ilustracija, Foto: Profimedia

na telu devojčice uočene su brojne povrede

KAKO JE SRPSKI PAR OSUMNJIČEN ZA UBISTVO ĆERKE (3) REAGOVAO KAD JE PROGLAŠENA MRTVOM: Komšije ispričale sve detalje

Crna Hronika -

U noći kada je pronađeno telo trogodišnje devojčice u stanu srpskog para u Švajcarskoj, otac i maćeha su mirno stajali ispred vrata dok je policija obavljala uviđaj, pišu švajcarski mediji.

Hitna pomoć došla je u petak uveče u stan dvoje srpskih državljana nakon poziva da je devojčica prestala da diše.

Lekari su dali sve od sebe da ožive dete, ali devojčici nije bilo spasa. Ubrzo je proglašena mrtvom. Obdukcijom je ustanovljeno da je dete preminulo od povreda, koje je najverovatnije dobilo prilikom fizičkog zlostavljanja.

Kako se zaključuje u izveštaju, koji je objavljen u ponedeljak, nema naznaka da se dete ugušilo hranom ili igračkom, a na telu devojčice uočene su brojne povrede, najverovatnije nanete udarcima.

Komšije kažu da su osumnjičeni otac i maćeha bili mirni kada su saznali da je devojčica mrtva.

"Stajali su ispred. Nisu plakali, ali su delovali šokirano. Sutra je policija došla i privela ih", rekla je jedna od komšinica.

Dodaju i da se par sa troje dece, dva dečaka i devojčicom, pre dva meseca doselio u zgradu, te da su delovali kao srećna porodica i da su bili vrlo ljubazni.

Prema rečima Patrika Flurija, glavnog javnog tužioca, optuženi za zlostavljanje dece nisu poznati policiji niti su imali krivični dosije. Preostalo dvoje dece para je u međuvremenu smešteno van svog doma.

"Oni su bili na mestu zločina u petak uveče, ali obojica su dobro. Još je nejasno šta će biti sa njima", naveli su nadležni.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track