PEVAČ GRANDA LIKVIDIRAN U MAFIJAŠKOM STILU! Ni godinu dana kasnije ubica nije nađen, udovica u strahu: DESIĆE SE NEŠTO LOŠE
Foto: MUP Srbije

zločin u holandiji

PEVAČ GRANDA LIKVIDIRAN U MAFIJAŠKOM STILU! Ni godinu dana kasnije ubica nije nađen, udovica u strahu: DESIĆE SE NEŠTO LOŠE

Crna Hronika -

Miki Kolašinac (43) iz Novog Pazara izrešetan je 9. juna 2022. ispred zgrade u kojoj je živeo u gradu Buhtenu, a u istragu je uključeno više evropskih policija

Bila sam u sedmom mesecu trudnoće kada su mi ubili supruga! Godinu dana je prošlo od zločina, a ja i dalje ne znam ko mi je i zašto ubio muža. Samo želim istinu, pravdu i da ubica bude kažnjen.

Ovim rečima počinje svoju ispovest za Kurir H. L., supruga brutalno likvidiranog pevača Envera Mikija Kolašnica (43) iz Novog Pazara, kog je nepoznati napadač 9. juna prošle godine ubio ispred luksuzne zgrade u kojoj je živeo u holandskom gradu Buhtenu.

Borba za pravdu

ubijeni pevač i njegova supruga
ubijeni pevač i njegova supruga foto: Printscreen Facebook

- Dva meseca nakon ubistva voljenog čoveka, ja sam se porodila i na svet donela našeg sina koji mi daje snagu da preživim ovaj stres. Borim se za moju decu, bez obzira koliko je teško izboriti se za život i pravdu - kaže neutešna žena i dodaje da je do sada nisu obavestili kako napreduje istraga koju u zajedničkoj saradnji vodi nekoliko država.

- Dok sam bila trudna, tretirali su me kao prvog svedoka, a i dan danas iz istrage ne znam ništa bitno, a ne sumnjam da se ne zna. Ne razumem kako jednog klasičnog ubicu koji je pucao usred belog dana traže godinu dana i to uzajamnom saradnjom nekoliko država? - pita se udovica.

pevač pre ubistva smireno kupovao hleb ne sluteći da će za koji trenutak biti žrtva surove likvidacije
pevač pre ubistva smireno kupovao hleb ne sluteći da će za koji trenutak biti žrtva surove likvidacijefoto: Printskrin / You Tube / RTL

Ona je dalje navela da je njen ubijeni suprug dobijao pretnje i pre nego što je ubijen.

- Bila sam sa čovekom kome su pretili smrću i sve do dana današnjeg ne znamo ko su te osobe. Svaku pretnju smo prijavili policiji, a nijedna od tih osoba nije saslušana niti procesuirana. Živim u strahu već godinu dana da će se desiti nešto loše - rekla je ona i dodala:

- Nakon dve godine, možda i više pozivaju me u svojstvu svedoka, a ne znaju ko su osobe koje su nam pretile. Možda nadležni rade svoj posao, ali ja o tome nisam obaveštena.

video-kamere zabeležive kretanje ubiejnog pevača
video-kamere zabeležive kretanje ubiejnog pevačafoto: Printskrin / You Tube / RTL

Kako je dalje objasnila H. L., svako ubistvo mora da se reši. - Nijedno ubistvo ne treba da bude nebitno, jeste da ubijenih više nema, ali želimo da se ubica nađe, a ne da kruže oko nas i seju strah - rekla je pevačeva udovica.

Dodala je i da ne zna motiv ubistva svog supruga, ali je rekla: "Zar je danas novac vredniji od nečijeg života? Zar neko misli da samo njegova deca treba da žive ili samo oni. Bar moje dete treba da doživi pravdu i da živi normalan život bez straha."

Došao do većih para

parking na kom je ubijen pevač iz pazara
parking na kom je ubijen pevač iz pazara foto: Printskrin / You Tube / RTL

Enver Miki Kolašinac postao je poznat pre nekoliko godina kada je za Grand produkciju snimio pesmu i spot "Dugo, dugo smo se tražili".

- On je za svoje pare, za svoj merak otišao u Grand i tamo snimio tu pesmu po kojoj je poznat, nije mu bio interes popularnost već čista ljubav prema muzici. Nije bio problematičan, još kao tinejdžer je otišao u Holandiju, a u Novi Pazar je redovno dolazio. Čuli smo da je pre smrti došao do nekih većih para, da je imao i neke skupocene automobile - ispričali su ranije poznanici i prijatelji ubijenog pevača.

Napadač pucao, pa pobegao

Egzekutor pevača iz Pazara, podsetimo, pobegao je posle ispaljenih hitaca, a istražitelji su pomoću video-nadzora uspeli da naprave rekonstrukciju kretanja žrtve pre ubistva, ali i da urade foto-robot osobe, za koju su naveli "da bi mogla da ima saznanja o zločinu".

policija vrši uviđaj
policija vrši uviđaj foto: Printscreen

- Pevač je neposredno pre ubistva kupovao hleb u pekari i delovao je veoma smireno i opušteno. Istražitelji su ispitivali stanovnike ovog dela grada nakon ubistva, a uzeti su i snimci sa nadzornih kamera. Urađen je i foto-robot muškarca, koji je u vreme zločina bio u blizini pucnjave. Kamere su zabeležile kretanje žrtve, pa je utvrđeno da je pevač svojim sivim "mercedesom" došao kući između 14 i 15 sati. Kola je parkirao u garažu i razgovarao sa komšijama - naveli su ranije tamošnji mediji i dodali:

- Kolašinac je nakon toga otišao biciklom do pekare. Kupio je hleb i nije se mnogo zadržavao u pekari. Izašao je u 15.53 i krenuo kući. Međutim, do kuće nije došao jer je likvidiran na ulici.

Foto-robot

Muškarac snimljen na mestu zločina

Holandska policija napravila je foto-robot muškarca koji je snimljen na mestu na kome je Kolašinac ubijen.

- Reč je o robusnom čoveku, visokom oko 180 centimetara i starosti između 50 i 60 godina. Za sada nije sigurno da li je on svedok zločina ili možda čak i izvršilac - naveli su ranije holandski portali. I MUP Srbije je podelio fotografiju foto-robota.

i srpska policija objavila foto-robot osumnjičenog egzekutora
i srpska policija objavila foto-robot osumnjičenog egzekutorafoto: MUP Srbije

- U cilju rasvetljavanja ovog ubistva, MUP moli sve građane da, ukoliko prepoznaju lice, ili imaju informacije o ubijenom muškarcu koje bi pomogle istrazi, prijave na broj telefona 011 3617223 - pisalo je u saopštenju MUP objavljenom u julu 2022.

(Kurir.rs - B. Travica)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track