PRIMIO MITO DVAPUT: Podignuta optužnica protiv sudije Prekršajnog suda u Ljuboviji, evo šta mu se sve stavlja na teret
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

Tužilaštvo za organizovani kriminal

PRIMIO MITO DVAPUT: Podignuta optužnica protiv sudije Prekršajnog suda u Ljuboviji, evo šta mu se sve stavlja na teret

Crna Hronika -

LOZNICA - Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo optužnicu protiv okrivljenog sudije Prekršajnog suda u Loznici (Odeljenje Ljubovija) Zorana M, zbog postojanja opravdane sumnje da je u periodu od 24. do 9. decembra 2022. godine izvršio dva krivična dela primanje mita i zloupotreba službenog položaja.

Optužnicom, koju je potvrdilo Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu obuhvaćen je i okrivljeni Živorad P, kome se stavlja na teret izvršenje krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i krivično delo falsifikovanje isprava, saopštilo je javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal je zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela sa troje okrivljenih i to: Slavicom S. za krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju, u sticaju sa krivičnim delom falsifikovanje isprava. Ona je sklopila sporazum na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od pet meseci sa rokom proveravanja od dve godine.

Sporazum o priznanju krivičnog dela sklopili su Dušan N. i Bojan S.za krivična dela davanje mita. I njima je sporazumom izrečena kazna zatvora od šest meseci zatvora sa rokom za proveravanje u periodu od 2 godine.

Protiv okrivljene Zorice M. (supruge Zorana M.) doneta je naredba o obustavi postupka zbog nedostatka dokaza. Na rešenje o potvrđivanju optužnice okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Okrivljeni sudija Zoran M. se tereti da je u periodu od 24. marta 2022. do 9. decembra 2022. godine u dva navrata primio mito od osuđenih Bojana S. i Dušana N.

Okrivljeni sudija Zoran M. se, takođe, tereti da je falsifikovao ispravu odnosno zapisnik o saslušanju osumnjičenog lica (koje nije ni bilo prisutno) u prekršajnom postupku zajedno sa svojom daktilografkinjom Slavicom Stepanović, na šta ga je podstrekao sada okrivljeni Živorad P, a čime je sudija Zoran M. zloupotrebio službeni položaj.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track