"SKANDAL MAJSTOR" MORA NA ROBIJU JER JE OŠAMARIO ADVOKATA: Jeličić se klao u sudnici i urnirao, a sada dobio 2 godine zbog napada
Foto: Dragana Udovičić, MUP

apelacioni sud

"SKANDAL MAJSTOR" MORA NA ROBIJU JER JE OŠAMARIO ADVOKATA: Jeličić se klao u sudnici i urnirao, a sada dobio 2 godine zbog napada

Crna Hronika -

Apelacioni sud u Beogradu povećao je zatvorsku kaznu i pravosnažno osudio Zorana Jeličića, pripadnika valjevske grupe na dve godine zatvora zbog fizičkog napada na svog advokata 23. februara 2020. godine.

Podsetimo, u februaru pre tri godine Jeličić je ispred beogradskog Specijalnog suda, u Ustaničkoj ulici, udario šamar svom advokatu po službenoj dužnosti, kako ga ovaj ne bi zastupao. Nakon šamara advokat je podneo zahtev da ga sud razreši dužnosti branioca, što jei usvojeno.

zoran jeličić
zoran jeličićfoto: MUP

Pored zatvorske kazne osuđen je i na novčanu kaznu od 100.000 dinara. Podsetimo, prvostepenom presudom, Jeličić je zbog ometanje pravde bio osuđen na uslovnu kaznu od pola godine sa rokom provere od dve godine.

Po nalaženju Apelacionog suda, u delu odluke o krivičnoj sankciji, prvostepeni sud je, kako se navodi, pogrešno ocenio kao olakšavajuću okolnost porodične prilike okrivljenog, ne navodeći pritom u čemu se one ogledaju, budući da Jeličić nije oženjen i nema decu. Takođe, nije uzeta u obzir ni njegova ličnost, raniji život, ponašanje posle izvršenog dela, stepen krivice i druge okolnosti, kao i ranija osuđivanost.

Ipak, Apelacioni sud je kao olakšavajuću okolnost za okrivljenog cenio što se advokat nije pridružio krivičnom gonjenju i istakao imovinsko-pravni zahtev.

Vikao u sudnici

UBIĆU SE PRED SVIMA

Zoran Jeličić je, podseto, javnosti poznat i po tome što je u novembru 2019. naočigled sudije, advokata i drugih prisutnih u sudnici u Specijalnom sudu u Beogradu iz džepa izvadio žilet i posekao vrat i ruku.

- Pošto mi ne dozvoljavate da kažem šta imam i štitite Nebojšu Joksovića, ja ću sada da se ubijem pred svima - rekao je Jeličić i povukao sečivom po vratu i po ruci. Optuženi je pokušao da se ubije jer mu sudija Svetlana Aleksić nije dozvolila da priča o Nebojši Joksoviću, svedoku-saradniku u postupku protiv Darka Šarića. Kao skandal majstor pokazao se i nakon toga jer je urinirao na sledećem suđenju, a na jednom je čak i pobegao i za njim je bila raspisana poternica.

(Kurir.rs - Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track