TRAGEDIJA U NIŠU: Obrušila se zemlja na radnika, stradao na mestu
Foto: M.S.

TRAGEDIJA U NIŠU: Obrušila se zemlja na radnika, stradao na mestu

Crna Hronika -

Građevinski radnik S.R.(55) iz Blaca umro je jutros najstrašnijom smrću kada se na njega obružilo više stotina kilograma zemlje. Obdukcija će pokazati pravi uzrok smrti, ali verovatno je umro od gušenja, usled nedostatka vazduha.

Ova tragedija se dogodila na radovima za postavljanje kanalizacionih cevi, između Čamurlijskog puta i autoputa E 75, Niš - Beograd. Radovi, odnosno kopanje kanala za cevi, se odvijaju na jednoj njivi prema selu Trupale.

Policija je potvrdila da je čovek tragično izgubio život.

- Mi smo dobili prijavu oko 10,40 sati i policija trenutno vrši uviđaj, rečeno nam je u policiji.

1 / 5 Foto: M.S.

Kako nam je nezvanično rečeno, radnik je doživeo užasnu smrt jer je bio u kanalu, a zemlja se odjednom sručila na njega. Na licu mesta zatekli smo policijske inspektore, ali rukovodioce izgradnje koji nisu hteli komunikaciju s Kurirom. navodno, radnici, njegove kolege su odmah "skočili" da mu pomognu, ali nanos zemlje je bio toliki da nisu uspeli da ga spasu.

- Nemate šta da tražite ovde, uviđaj je još u toku - rekao nam je jedan od rukovodiocca, ali nije dozvolio ni razgovor sa ostalim radnicima, a koji su već dali izjave inspektorima. za sada nije poznato da li su ispoštovani svi bezbednosni uslovi rada što bi nadležna inspekcija trebala da utvrdi.

U Hitnoj pomoći je rečeno Kuriru da je ekipa otišla na licu mesta, ali da su na žalost konstatovali smrt.

Od strane Čamurlijskog puta, nigde nije istaknuta tabla o radovima koji se ovde odvijaju. Kako saznajemo na tom pravcu od ovog puta ka auto putu, gradi se kanalizaciona mreža za četiri niška sela Hum, Čamurlija, Gabrovac i Jelašnica.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track