"ŠERIF STROGO POVERLJIVE TAJNE ODAVAO MILJKOVIĆU": Počelo suđenje policajcu! Njegov kompanjon sve priznao, a on kaže OVO
Foto: Dado Đilas, Zorana Jevtić

specijalni sud

"ŠERIF STROGO POVERLJIVE TAJNE ODAVAO MILJKOVIĆU": Počelo suđenje policajcu! Njegov kompanjon sve priznao, a on kaže OVO

Crna Hronika -

Policajac Aleksandar Purković, koji je optužen da je odavao poverljive informacije pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka MIljkovića, danas je na su]enju u Specijalnom sudu u Beogradu negirao krivicu!

- Razumeo sam optužnicu, nisam kriv - kratko je izjavio optuženi Purković za sudskom govornicom.

Specijalni Sud, marice, žandramerija, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas

Tužilac je juče zatražio da se kao svedok u ovom postupku ispita Nikola Spasojević, koji u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih članova njihove kriminalne grupe, ima status svedoka-saradnika.

Tužilac je još naveo i "da su Purković i Nikola Vračević, koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom o priznanju krivice na osnovu kog je osuđen na kaznu kućnog zatvora od godinu dana, postali članovi organizovane kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića".

Kako je dalje rekao, Purković je Miljkovića obevaštavao o strogo poverljivim podacima iz policije.

- Purković je preko kriptovovane aplikacije Skaj na kojoj mu je nadimak bio Šerif u više navrata odavao poverljive podatke Miljkoviću koji je na toj aplikaciji imao nadmak Kratos - rekao je tužilac, dok je branilac Purkovića osporio dokaze tužilaštva tvrdeći da su nezakonito pribavljeni.

Purković se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Veljko Belivuk, Specijalni Sud
foto: Nemanja Nikolić

Podsetimo, Aleksandar Purković i njegov kolega Nikola Vračević uhapšeni su u novembru 2022. godine, a kako je tada saopštilo Tužilaštvo za organizovani kriminal, postoji osnovana sumnja da su od juna do oktobra 2020. godine u više navrata neovlašćeno pripadnicima organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Veljko Belivuk i Marko Miljković odavali poverljive podatke iz elektronskog sistema MUP.

Inače, u Specijalnom sudu u Beogradu sudi se i Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću zbog optužni da su sa svojom kriminalnom grupom počinili sedam ubistava u kući u Ritopeku, ali i da su vršili druga teška krivična dela.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track