OTKRIVENO! KO JE SEM MILJKOVIĆA ČUVAO SLIKE KLANICA:"Da se ne obrišu pošto ih samo ja imam" Njihov ubica SE JEŽIO DOK IH JE GLEDAO
Foto: Nemanja Nikolić, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Printscreen/Libertas, MUP RS

optužnica sdt u crnoj gori

OTKRIVENO! KO JE SEM MILJKOVIĆA ČUVAO SLIKE KLANICA:"Da se ne obrišu pošto ih samo ja imam" Njihov ubica SE JEŽIO DOK IH JE GLEDAO

Crna Hronika -

-Odlično je ispalo sa Zvoncetom (Milan Ljepoja), top! Šaljem ti slike klanica da imamo kod tebe da nam se ne obrišu - glasila je komunikacija vođa klana, a piše u optužnici crnogorskog tužilaštva protiv "kavčana"

Optužnicom protiv pripadnika kavačkog klana koju je krajem prošle godine podiglo Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori, otkriveno je kome je Marko Miljković uputio misterioznu poruku posle koje je preko kriptovane komunikacije poslao fotografije klanica i obezglavljenih tela i tako ih "pustio u promet".

Marko Miljković i Veljko Belivuk, vođe ozloglašenog klana čijim se pripadnicima sudi za sedam brutalnih ubistava, bili su najbliži saradnici kavačkog klana i njihovog vođe Radoja Zvicera po čijem su nalogu obavljali mnoge prljave poslove, a uglavnom ubistva na najmonstruoznije načine.

Prtostorija u Ritopeku
Prtostorija u Ritopekufoto: MUP Srbije

Širili dalje

Prema podacima iz pomenute optužnice, Marko Miljković je jedini imao fotografije koje su uznemirile javnost u čitavom regionu, ali ih je posle ubistva Nišlije Milana Ljepoje poslao Radoju Zviceru koji ih je u grupnom četu prosledio dalje svojim saradnicima i prijateljima.

- "Odlično je ispalo sa Zvoncetom (prim. aut Milan Ljepoja), top", "Pa to sam čuo, ali ne znam provereno sad mi pišu da će ujutru da upadaju po kućama ko će ih znati više, da ti pošaljem slike klanica da imamo kod tebe da nam se ne obrišu jer ih samo ja imam?" - glasila je komunikacija između Miljkovića i Zvicera, nakon čega mu Miljković poslao više slikovnih poruka sa fotografijama ubijenog Ljepoja Milana, a zatim poruke koje je na grupnom četu Radoje Zvicer razmenio sa pripadnicima kriminalne organizacije Vujotić Milanom, Živković Radojem, Knežević Draganom i Božović Igorom, u kojima ih je obaveštavao o broju lica koja su učestvovala u ubistvu.

Radoje Zvicer, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković
foto: MUP RS

U optužnici koje je podiglo Tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije, da podsetimo, navedeno je da su ove poruke Marka Miljkovića upućene NN licu, dok je SDT Crne Gore sada otkrilo da je u pitanju, kako se i pretpostavljalo, bio Radoje Zvicer i njegovi saradnici.

Policajac saradnik

U optužnici je kasnije objavljen i iskaz Lazara Ilića, optuženog za ubistvo Aleksandra Šarca u TC Ušće za koje se sumnja da je obavljano po nalogu Vračarske grupe koja je, takođe, bliska Radoju Zvuiceru i "kavčanima". Taj iskaz Zviceru je do detalja dostavio pripadnik Uprave policije Crne Gore Petar Lazović koji se trenutno nalazi u pritvoru u Crnoj Gori.

- Lazović je okrivljenog Zvicer Radoja upoznao sa sadržinom izjave pripadnika njegove kriminalne organizacije lica Savić Strahinje, dok je dana 25.01.2021. godine u 19:21:12 h i 19:23:50 h na grupnom četu, okrivljenog organizatora Zvicer Radoja, okrivljenog Milović Ljuba i pripadnike kriminalne organizacije iz Srbije Belivuk Veljka i Miljković Marka obavestio o sadržini informativnog razgovora koji je policijski službenik Žižić Milorad obavio sa licem llić Lazarom - navodi se u optužnici koju je objavio portal Libertas.

Naježio se od slika iz kripte

Lazar Ilić
foto: Kurir

On ih je obavestio na način što im je poslao dve glasovne poruke sadržine:

"Onaj mali Ilić je malo laprdao tamo, a nije pomenuo drugove. Rekao je da se malo otvorio tamo i pričao ovo sa policajcem, pričao jedno dva sata. Rekao je da je kod nekog druga gledao u kriptu da mu je pokazivao dje se on naježio, slike nekih momaka, kao Lazara (prim. aut. Lazar Vukićević) i tako dalje, da su valjda mučeni, ubijeni pa kako su im kidali ruke, noge, masakrirali i da su ih posle toga potapali u neke kiseline i da ih kao ne može nać niko"

Ubistvo Šarca

Sačekuša u Tržnom centru

Aleksandra Šarca u Ušću u oktobru 2020. godine, po nalogu Niko Vušovića vođe Vračarskog klana, ubio Lazar Ilić koji je zajedno sa Savićem u januaru 2021. uhapšen u Budvi. Šarac je tada teško ranjen, a preminuo je devet dana kasnije u bolnici.

- Osumnjičeni Nikola Vušović kao organizator kriminalne grupe dao je naloge ostalima, između ostalih i Strahinji Saviću koji je imao zadatak da iznajmljuje automobile od renta kar agencija, i da potom tim automobilima prevozi ostele učesnike u ubistvu do mesta zločina - podseća sagovornik Kurira.

Aleksandar Šarac
foto: Printscreen Instagram

Nastavak suđenja

Posle Belivuka, primedbe iznosi Miljković

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja i suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Posle izlaganja okrivljanih svedoka u ovom postupku Veljko Belivuk je dva dana suđenja iskoristio da izrazi svoje nezadovoljstvo i da primedbe na njihova svedočenja i najvio je da mu je ostalo da se osvrne na još nekoliko tačaka.

Međutim, danas će svoje primedbe izneti Marko Miljković i ukoliko stignu drugi okrivljeni.

Veljko Belivuk
foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić

Kurir.rs - Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track