"KAD SAM POČEO DA SE BAVIM OVIM POSLOM PRVI INTERVJU SAM DAO BAŠ ZA KURIR": Advokat Vilijam Paspalovski čestitao rođendan Kuriru!
Foto: Nemanja Nikolić

branio monstruma mališu jevtovića

"KAD SAM POČEO DA SE BAVIM OVIM POSLOM PRVI INTERVJU SAM DAO BAŠ ZA KURIR": Advokat Vilijam Paspalovski čestitao rođendan Kuriru!

Crna Hronika -

Advokat Vilijam Paspalovski koji je svojevremeno branio ubicu Mališu Jevtovića, deo je dvadesetogodišnje istorije Kurira, duge koliko i njegova uspešna advokatska karijera.

- Pre 20 godina sam počeo da se bavim ovim poslom, a prvi intervju dao sam za Kurir! Zato bih, kao i zbog predstojeće saradnje, želeo da čestitam na uspešnom radu svih ovih godina svima koji podižu novinu na viši nivo svaki dan i da zahvalim na dvodecenijskoj saradnji.

Vilijam Paspalovski
foto: Nemanja Nikolić

Advokat Paspalovski je pre 18 godina radio na jednom od najmonstruoznijih zločina u Srbiji kao branilac Mališe Jevtovića koji je silovao i ubio trogodišnju devojčicu Katarinu Kaju Janković u čemu mu je pomogla njena majka. Vilijam je tada nastavio saradnju sa Kurirom koji je svakodnevno izveštavao o tom stravičnom zločinu.

- To je bio slučaj na početku moje karijere i svakako jedan od najtežih na kojem sam radio. Pritisak javnosti je bio ogroman i nekako je krajnji ishod bio unapred poznat. Nama je tada bilo i zabranjeno da govorimo o dokazima iz predmeta tako da javnost nije ni bila toliko upoznata sa odbranom, ali takvi slučajevi uglavnom su podložni osudi i pritisku javnosti, tako je bilo pre 20 godina i tako je i dan danas - kaže za Kurir Paspalovski.

Mališa Jevtović, Ana Filipović, Katarina Janković
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, zločin koji je tada počinio Mališa Jevtović bio je slučaj koji je srpska javnost dugo pratila i stranice crne hronike bile su pune priča o maloj Katarini i njenoj strašnoj sudbini. Za zločin koji je počinio Jevtović je dobio tada maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a njena majka koja mu je u pomogla 37 godina.

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja