KAVČANI UZ HARMONIKU SLAVILI UBISTVO KOŽARA: Zvicer sa svojim doušnicima iz policije uz muziku proslavio likvidaciju škaljarca
Foto: MUP RS, Printscreen, Printscreen/Libertas/SKY aplikacija

skaj prepiska

KAVČANI UZ HARMONIKU SLAVILI UBISTVO KOŽARA: Zvicer sa svojim doušnicima iz policije uz muziku proslavio likvidaciju škaljarca

Crna Hronika -

Kavački klan je, ako je sudeći prema Skaj dokazima koji su juče prikazani pred Višim sudom u Podgorici na suđenju Stefanu Kovaču, koji je bio deo klana koji je formirala osoba sa pseudonimom Džon Goti, uz harmoniku slavio ubistvo škaljarca Alana Kožara u julu 2020.

Prema navodima crnogorskih Vijesti, na jučerašnjem ročištu Kovaču koji se tereti da je 2020. u Beču imao zadatak da kao pripadnik klana ubije Dejana Kašćelana, po prvi put su prikazani dokazi sa Skaj aplikacije, i to u vidu audio-materijala, fotografija i poruka.

mučenje stefana kovača
mučenje stefana kovačafoto: Libertas

Prikazane su poruke koje su bila u čet grupi u kojoj su odbegli vođa kavčana Radoje Zvicer, bivši policijski službenik ANB Petar Lazović koji se nalazi u Spužu od jula prošle godine i njegov kolega Ljubo Milović za koga se sumnja da je vođa policijskog klana koji je pomagao kavčanima.

Sudija je navela da postoji sumnja da je u jednom trenutku Radoje Zvicer napisao poruku: "Zamalo da stradamo od Alana Taipovog!" kako je dalje objasnila klan je tako zvao pokojnog Alana Kožara.

Pa da podsetimo, Kožar je bio vođa barske grupe koja je bila bliska škaljarskom klanu, a on je bio njen visokopozicionirani član koji je 23. jula 2020. brutalno sa 29 metaka izrešetan zajedno sa Damirom Hadžićem ispred vile u kojoj su boravili na grčkom ostrvu Krf.

uviđaj ubistva kožara i hadžića na krfu
uviđaj ubistva kožara i hadžića na krfufoto: MUP RS

- U audio-poruci čuje se pesma praćena zvucima harmonike, a u sudu tvrde da se slavilo ubistvo Kožara - pišu Vijesti i dodaju delove prepiske nakon zvuka harmonike: "Idemo da koljemo Turke, ekstreme, iz Bijelog Polja, Rožaja, Bara...", "Idemo Lazovići, Milovići, Zviceri, deri bre po Crnoj Gori".

Tokom slavlja povodom ubistva Alana Kožara neko na mikrofon izgovara: "Da se legitimišem Ljubo Milović za moju braću, pa neka hapse, neka otvaraju telefone."

- Ajmo Miloviću, ajmo Lazoviću - pevač na mikrofonu tokom slavlja proziva osumnjičene bivše crnogorske policajce.

Inače, ne treba zaboraviti i da je crnogorski list Libertas svojevremeno pustio fotografiju na kojoj su Zvicer, Lazović, Milović, ali i njihovi članovi beogradskog ogranka Veljko Belivuk i Marko Miljković kojima se sudi za sedam brutalnih ubistava.

marko miljković, nebojša bugarin, veljko belivuk, radoje zvicer, petar lazović i ljubo milović
marko miljković, nebojša bugarin, veljko belivuk, radoje zvicer, petar lazović i ljubo milovićfoto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Sudija je potom navela i da moraju da se ispitaju svi dokazi vezani za mučenje Kovača u policiji, kao i da će svi biti adekvatno kažnjeni. Takođe, navela je i da je okrivljeni Kovač uz pretnje morao da otključa svoj Skaj telefon tako da ti dokazi nisu zakoniti pred sudom.

(Kurir.rs - Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track