"KADA SESTRA IZGUBI BRATA NEMA GORE" Tuga u selu kod Niša: Najdan otišao po hleb, prijatelj ga povezao traktorom pa stradao (FOTO)
Foto: Kurir.rs/M.S.

selo jasenovik

"KADA SESTRA IZGUBI BRATA NEMA GORE" Tuga u selu kod Niša: Najdan otišao po hleb, prijatelj ga povezao traktorom pa stradao (FOTO)

Crna Hronika -

Na mestu gde je juče oko 16 sati poginuo meštanin sela Jasenovik kod Niša, Najdan Krstić (56) njegove komšije pale sveće.

On je kako kažu u njegovoj ožalošćenoj porodici juče bio po hleb u susedno selo Rujnik. Na povratku ga je traktorom povezao prijatelj Zvonko Đ.(53). I tu negde na ulasku u selo Leskovik desna prednja i zadnja guma su proklizale tako da su se survali prema obližnjem potoku.

Zvonko je pritom zadobio teške telesne povrede i nalazi se u Univerzitetsko kliničkom centru u Nišu. U kuću im danas dolaze komšije da izjave saučešće, zapale sveću. Celo selo je potreseno ovim tragičnim slučajem.

Niš, Najdan Krstić, traktorista
foto: Kurir.rs/M.S.

Najdanova rođena sestra Nadica Prokić kaže da Najdan nikada "ni mrava nije zgazio", retko je pio alkohol, nadničio je da zaradi neki dinar.

- Roditelji su nam davno umrli, ja sam se udala u selo Mekiš, a on je ostao ovde i nije se ženio. Radio je tu i tamo da zaradi nešto, pa vidite i kuća kakva nam je trošna. To je bio melem na ranu čovek. On je uvek išao pešaka. Ne mogu da shvatim da mi je brat poginuo, kao da mi je neko iščupao deo srca. On nikada nikoga nije uvredio, ma koliko problema da je imao, on je sve s osmehom prevazilazio. On je od onih ljudi koji je svima pomagao samo sebi nije hteo da pomogne. Kad' sestra izgubi brata nema gore - priča Nadica.

Niš, Najdan Krstić, traktorista
foto: Kurir.rs/M.S.

Ona je u trenutku nesreće bila kući, a tragičnu vest su u kuću pokojnog Najdana donele komšije. Najdanovi sestrići iz Mekiša, doljevačkog sela su vrlo brzo došli u Leksovik nakon toga.

- Prvo su komšije došle da kažu za nesreću, a onda i policija. Ostala sam bez teksta i šokirana. jedva da sam mogla reč da izustim zbog tuge za bratom - priča Nadica.

Najdan se u ovom selu na petnaestak kilometara od Niša pamti kao miran, fin i tih čovek. Bio je toliko nenametljiv, priča jedan komšija, da ni zdravstvenu knjižicu nije imao, a nije hteo socijalnu pomoć.

- On je radio u nekim vulkanizerskim radnjama u Nišu i nije hteo socijalnu pomoć, valjda zbog ponosa, mada je zasluživao to jer je dobar i vredan čovek bio. Radan je uvek bio, tu i kad prođe, on pita, da li treba neka pomoć? - kaže komšija Vukadin Blagojević.

1 / 6 Foto: Kurir.rs/M.S.

U njegovoj porodici priznaju da će Najdan biti sahranjen na stari siromaški način, zato mole opštinu Crveni krst kojoj pripada Leskovik da pomognu ako mogu.

Vozač traktora u teškom stanju

Zvonko Đ. koji je teško povređen u četvrtak dok je upravljao traktorom nalazi se u teškom zdravstvenom stanju.

- Priključen je na mehaničku ventilaciju. u indukovanoj komi je i ima povrede grudnog koša", rečeno je Kuriru.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track