SRBI IMALI NARKO - VILE U BEČU I GRACU! Austrijska policija uhapsila kriminalnu grupu, godišnje prodavali tonu droge! PALA I ŽENA
Ilustracija, Foto: MUP

velika akcija

SRBI IMALI NARKO - VILE U BEČU I GRACU! Austrijska policija uhapsila kriminalnu grupu, godišnje prodavali tonu droge! PALA I ŽENA

Crna Hronika -

Austrijska policija razbila je narko-bandu, koju čine državljani Srbije, a sumnja se da je ova grupa svake godine prodavala po tonu kanabisa!

Detalji hapšenja Srba objavila je policija na konferenciji za novinare u sredu, 5. jula.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP

- Grupa srpskih kriminalaca osumnjičena je da je svake godine nelegalno proizvodila i prodavala oko tonu kanabisa. Istražitelji su u Gracu i Beču pronašli pet zatvorenih plantaža za uzgoj ove biljke, sa ukupno 40 šatora za gajenje i oko 5.500 saksija. Uhapšeno je ukupno pet osoba - rečeno je na konferenciji, a preneli su austrijski mediji.

Kako dalje navode, policija je najpre početkom godine locirala kuću u Gracu od preko 500 kvadrata, koji su Srbi iznajmili.

- Policija je krajem marta ove godine upala u kuću i uhapsila Srbina (35). Otkrivena je plantaža marihuane na četiri sprata u tom objektu. Zaplenjeno je 1.500 saksija i oko 20 kilograma kanabisa - otkrili su istražitelji.

Daljom istragom, došlo se do još četiri lokacije u Beču, koje su, kako se sumnja, koristili pripadnici ove grupe.

- Krajem maja, pripadnici specijalne policijske jedinice Kobre uaple su na ove lokacije u Beču i uhapsile Srbina (39), koji se smatra organizatorom narko-grupe. Lisice su stavljene još dvojici naših državljana, starih 31 i 36 godina - dodali su i napomenuli da su kuće i stanovi, koje su Srbi koristili za proizvodnju kanabisa, bile elitne nekretnine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

- Radi se o imovini na ekskluzivnim lokacijama u Gracu i Beču. U kućama su nađena i lažna dokumenta, za koja se sumnja da su ih kriminalci koristili za prljave poslove.

Pored četvoro naših državljana uhapšen je i jedan Austrijanac. Kako navode, svim uhapšenim, među kojima je i jedna žena, određen je pritvor.

- Samo je jedna osoba pristala da iznese odbranu, ostali su se branili ćutanjem - navode austrijski mediji.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track