I NJEGA ĆEMO DA ZAKOPAMO, BUDALA! Džoni sa Vračara hteo da ubije i muža Tamare Đurić, a bio je s njim u ekipi ŠOK PREPISKA
Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Damir Dervišagić, Kurir

kurir otkriva

I NJEGA ĆEMO DA ZAKOPAMO, BUDALA! Džoni sa Vračara hteo da ubije i muža Tamare Đurić, a bio je s njim u ekipi ŠOK PREPISKA

Crna Hronika -

Pripadnici "vračarskog klana" na čelu sa odbeglim Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, koji se sumnjiče za likvidacije Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, kao i pet pokušaja ubistava, sumnjali su u lojalnost optuženog Nikole Kačaravića, supruga starlete Tamare Đurić.

Puna dva meseca, prema optužnici, vračarski klan pokušavao je da uđe u trag Aleksandru Šarcu i da ga likvidira. Suprug Tamare Đurić, kako se navodi u optužnici, viđao se u to vreme sa Šarcem u lokalima u Beogradu i informacije o tome gde se sastaje sa njim odavao Vušoviću i za to je dobio nagradu od 6.000 evra. Međutim, iako je pripadnicima klana davao tačno vreme, lokacije, slao fotografije na kojima se vidi kako je Šarac obučen, pripadnici kalan nikako nisu uspevali da ga ubiju.

Ubijeni Šarac, Kačarević i Tamara Đurić
Ubijeni Šarac, Kačarević i Tamara Đurićfoto: ATAImages, Privatna arhiva

Zbog toga su počeli da sumnjaju i u Kačarevića.

Krajem septembra 2020., dok još traje potraga za Šarcem, Vušović pripadnicima grupe šalje poruku na Skaj u kojoj piše:

- I ovaj to što ga namešta mi deluje da vrda, sam je hteo da dobije pare za to, sve ponudio al se us..o valjda, otkud znam. I njega ćemo da zakopamo kad ovog odradimo, budala da nas j..e ovde - navodno je jedna od presretnutih Skaj poruka koju je poslao Vušović.

Drugi pričadnik klana odgovara: - Ma, meni taj što treba da ga namesti deluje kao da će nas trojicu da servira njima - pisao je Filip G., koji je navodno u prvom trenutku bio određen da ubije Šarca, ali mu Vušović odgovara:

- Neće, proverili smo to već, prvo smo ga testirali i što je rekao tako je i bilo. Čuva se ovaj, al od nas nema uporniji, ne može ništa da ga sačuva.

Jedna od opcija je, kako se navodi u Skaj prepisci, u koju je Kurir imao uvid, bila da Šarca ubiju u stanu Nikole Kačarevića, kog su zvali Sosa. Kačarević navodno nije bio saglasan sa tim da se zločin dogodi u blizini stana u kom je živeo sa suprugom. - Brate, samo vidi mesto gde možemo auto da stavimo i da reagujemo kad ovaj dođe kod Sose kući, upadamo. Sosa će misliti da ćemo da ga odsečemo kao murija, ali nećemo, nego će naši da uđu u stan i da oderu i njega i Sosu - napisao je Vušović u poruci Nedeljku Todoroviću.

Lazar Ilić optužen za ubistvo Šarca
Lazar Ilić optužen za ubistvo Šarcafoto: Kurir

Podsetimo, kako je Kurir ekskluzivno objavio u porukama koje su razmenjivali, dok su pravili "sačekušu" Šarcu ispred jednog poznatog restorana u Beogradu, Vušović je egzekutore navodio tako što im je objašnjavao da će za stolom sa Šarcem da bude i Tamara Đurić.

- Tamara Đurić po svemu sudeći nije ni znala šta se dešava i šta se sprema, već je samo iskorišćena jer je poznata ličnost - objašnjava izvor.

Aleksandar Šarac upucan je u Tržnom centru Ušće 17. oktobra 2020. i preminuo je devet dana kasnije u bolnici. Za ubistvo je optužen Lazar Ilić, pripadnik vračarskog klana, koji je uhapšen u Budvi u januaru 2021.

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Bonus video:

00:19

Tamara Đjuric uživa u Amstardamu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track