OGLASILA SE I STARLETA O SKAJ PREPISKAMA: Evo šta kaže Tamara Đurić nakon što su isplivale poruke "vračaraca" u kojima je pominju!
Foto: ATAImages, Privatna arhiva

Reakcija

OGLASILA SE I STARLETA O SKAJ PREPISKAMA: Evo šta kaže Tamara Đurić nakon što su isplivale poruke "vračaraca" u kojima je pominju!

Crna Hronika -

Tamara Đurić, poznata starleta, čije ime se našlo u Skaj prepisci između članova vračarskog klana, oglasila se za Kurir.

Starleta smatra da je Skaj prepiska u čiji posed je došla redakcija Kurira, a iz koje se jasno vidi kako vračarski klan na čelu sa Nikolom Vuševićem, zvanim Džoni sa Vračara, dva meseca sa saradnicima razmenjuje poruke o kretanju i planiranju ubistva Aleksandra Šarca. U prepisci se pominje i starleta:

Tamara Đurić, Nikola Kačarević
foto: AntonioAhel/ATAImages

- Ja mislim da je to odlična režija za "Južni vetar" treći deo - bilo je sve što je starleta želela da navede u svojoj izjavi kada smo je kontaktirali za komentar i detaljno joj objasnili šta se nalazi u Skaj prepiskama.

Kako Kurir eksluzivno otkriva, od 27. avgusta do 17. oktobra 2020, Kačaravić je ugovarao sastanke sa Šarcem, na različitim lokacijama, fotografisao mesta na kojima zajedno sede i te slike slao Vušoviću. Prema optužnici, likvidacija je najpre planirana u jednom poznatom restoranu u blizini Novog groblja. Pripadnici klana su danima razrađivali plan, obilazili mesto i pripremali likvidaciju.

Aleksandar Šarac, Nikola Kačarević
foto: Privatna Arhiva

Vođa grupe Nikola Vušović, koji je u bekstvu, 30. avgusta 2020. obaveštava pripadnike grupe preko Skaja da će se Šarac narednog dana sastati sa Kačarevićem i njegovom suprugom u restoranu i daje detaljne instrukcije ostalim pripadnicima grupe koji su već raspoređeni: - I samo smireno i odlučno i da ugasimo smrada cinkaroškog, meta nam je najveći smrad u Beogradu. Za stolom će biti ona Tamara Đurić, starleta, pa ćete prepoznati lako, ali nemojte da pogodite nju ili drugog momka za stolom što će sedeti sa ovim. Samo ovog, koji nam je meta, overite ga u glavu, obavezno i paljba! - glasi poruka.

Vušović nije objašnjavao da li je sa planom upoznata i starleta, ali je nekoliko puta naglasio da ona i njen muž nisu mete i da se puca samo u Šarca.

- Tamara Đurić po svemu sudeći nije ni znala šta se dešava i šta se sprema, već je samo iskorišćena jer je poznata ličnost - objašnjava izvor.

Za ubicu je, kako proizilazi iz Skaj prepiske, bio određen optuženi Filip G., zvani Lubeničar. Filip G.: Ona će da bude orijentir. Vušović: Nema promašaja tu, daćemo vam tačno gde sede od vrata koji sto, ko je sve za stolom, šta imaju na sebi. To je sutra hajdučki ustanak.

Tijana Đurić, Nikola Kačarević
foto: Nemanja Nikolić, Antonio Ahel/ATAImages

Narednog dana, Vušović obaveštava ostale da je sve spremno i daje im poslednje instrukcije. Pripadnike grupe potom obaveštava da je meta stigla u restoran i objašnjava im tačnu lokaciju gde sede. Vušović: Meta ima ljubčastu majicu. Znači samo smireno i odlučno kada uđeta u baštu desno od ulaza širok sto, sve kako smo pričali i napad u metu i paljba. Sedi ona starleta za stolom, Tamara. Međutim, pošto pojedini saradnici kasne, u 19 sati šalje novu poruku: "Ajde braćo, eno ga smrad jede dezert da mu serviramo poslednju večeru".

Međutim, iz prepiske se vidi da se članovi klana nisu najbolje organizovali, da pojedini kasne, a potom se pojavljuje i patrola Interventne policije, zbog čega im plan za likvidaciju u restoranu propada.

Posle izvesnog vremena počeli su da traže nove lokacije, a opcije su im bile jedan restoran na Košutnjaku, teretanu na Banovom brdu, zatim nekoliko restorana u centru grada. U poslednjem trenutku odlučili su da to bude TC "Ušće", gde je Šarac i likvidiran 17. oktobra 2020. U njega je tada, prema optužnici, pucao Lazar Ilić koji je u januaru 2021. uhapšen u Budvi.

Neposredno pre likvidacije, Šarac je u kafiću u TC sedeo sa Kačarevićem.

E.K.

02:10

Sahrana deda Đorđa Mihailovića na Zejtinliku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja