SLOMLJENA SRCA DODATNO NAM CEPA: Otac i majka ubijenog dečaka objavili njegov nagrađeni rad
Foto: Nenad Kostić

SLOMLJENA SRCA DODATNO NAM CEPA: Otac i majka ubijenog dečaka objavili njegov nagrađeni rad

Crna Hronika -

U tragediji i bolu, koji nikada neće proći, imamo potrebu da s vama podelimo nešto lepo - napisali roditelji stradalog učenika (14) iz „Ribnikara“

Roditelji dečaka (14) koji je ubijen u 3. maja u masakru u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ objavili su dva meseca posle tragedije jedan od njegovih radova, za koji je dobio nagradu. Sa ponosom su, kako navode, preneli njegove misli, koje će zauvek ostati. Dečak je slovio za jednog od najtalentovanijih učenika ove osmoletke, a svirao je uspešno klavir.

Veliki planovi

- U ovoj našoj tragediji i bolu, koji nikada neće proći, imamo potrebu da sa vama podelimo nešto lepo, a ipak toliko bolno da nam već slomljena srca dodatno cepa. Želimo da vam pokažemo takmičarski rad našeg sina kojim je na ovogodišnjem takmičenju „Essay 2022“, u organizaciji KU „Božidarac“, osvojio drugo mesto. Esej je pisan na temu „Novi početak“, koju je zadao organizator. Tema je lepa, izazovna - navodi njegov otac i dodaje:

- Nažalost, taj san, jedan novi početak, nije imao prilike ni da pokuša da ostvari jer mu je život oduzet pucnjem iz pištolja i pogotkom u srce, pucnjem iz pištolja iz ruke vršnjaka iz odeljenja, kome niko iz tog razreda nikada nije učinio ništa nažao.

Prenosimo delove eseja koji je napisao dečak:

- Svi imamo neke nove početke. Nekima novi počeci predstavljaju prepreku u životu, dok su za neke novi počeci novi izazovi, uzbudljive avanture, životni cilj... To može biti polazak u školu, preseljenje, ali i neka nova simpatija. Za mene novi početak predstavlja moje buduće školovanje u inostranstvu - napisao je dečak i dodao:

Na posmatranju  u bolnici Dečak ubica
Na posmatranju u bolnici Dečak ubicafoto: Privatna Arhiva

- Obrazovanje u inostranstvu za mene predstavlja jedan veliki izazov, na koji ću, nadam se, moći da odgovorim uz podršku mojih roditelja, prijatelja i profesora. Moraću da vodim računa i o svakodnevnom životu, a imaću samo 17 godina. Ipak, verujem da ću biti spreman - napisao je u svom radu, a potom nastavio:

Zaslužiću stipendiju

- Na akademiji ću upoznati i druge talentovane muzičare sa kojima ću zajedno moći da sviram. Ko zna, možda i napravimo naš mali orkestar, koji će zasvirati kompozicije Mocarta, Štrausa, Mahlera na nekoj ogromnoj sceni. Nadam se da ću imati prilike da upoznam i neke svetske poznate pijaniste kao što su Lang Lang, Ivo Pogorelić, Jevgenij Kisin... Možda će mi se ukazati i šansa da budem student master klasa prestižnih profesora.

- Međutim, prestižne akademije, poput Džulijarda u Americi, Kraljevske muzičke akademije u Velikoj Britaniji ili Moskovskog konzervatorijuma, zahtevaju velika novčana ulaganja, te se nadam da ću biti dovoljno dobar da zaslužim stipendiju za školovanje na nekom ovakvom univerzitetu - piše u radu.

Podsetimo, u stravičnom zločinu koji je počinjen 3. maja ove godine trinaestogodišnjak je usmrtio deset osoba, od kojih devetoro učenika i školskog čuvara. Istraga je utvrdila da je dečak zločin do detalja planirao najmanje mesec dana, da je imao skice škole i spisak potencijalnih žrtava.

REAGOVALI I DRUGI RODITELJI

Naše ljubavi zauvek nosimo i niko nam ih ne može oduzeti

l Na njihovu objavu reagovali su mnogi, koji su im pružili podršku i setili se koliko je ovaj dečak bio divan. Među njima su bili i roditelji jedne devojčice koja je stradala kad i on.

- Sa vama u velikom bolu - napisao je njen otac, a majka dodala:

- Predivna naša deca, voljena... Bezumno otrgnuta od nas sa omiljenim čika Draganom. Dobri roditelji, i dalje i u ovako dubokom bolu, mi naše ljubavi zauvek nosimo i niko nam ih ne može oduzeti!

Kurir.rs/ Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track