SUĐENJE ZA JOVANJICU Inspektor Mitić odgovarao na pitanja, Đukanović: Hteli su da uhapse šefa BIA i izvrše državni udar!
Foto: Nemanja Nikolić

specijalni sud

SUĐENJE ZA JOVANJICU Inspektor Mitić odgovarao na pitanja, Đukanović: Hteli su da uhapse šefa BIA i izvrše državni udar!

Crna Hronika -

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje u predmetu "Jovanjica", a svoj iskaz dao je načelnik operative Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušan Mitić. Mitić je odgovarajući na pitanja branilaca prvooptuženog Predraga Koluvije, rekao da godinama traje pritisak na radnike tog odeljenja.

Odgovarajući na pitanja o slučaju "Jovanjica", Mitić je istakao i da je njihova namera bila hapšenja, tada direktora BIA, a sada ministra policije Bratislava Gašića.

- Naša intencija je bila hapšenje Mirka Škera i Bratislava Gašića - rekao je Mitić.

Na svedočenje Dušana Mitića, osvrnuo se branilac optuženog Predraga Koluvije, advokat Vladimir Đukanović.

Advokat Vladimir Đukanović
Advokat Vladimir Đukanovićfoto: Zorana Jevtić

- Danas smo čuli od prepariranog svedoka Mitića koji se ničeg ne seća, ali političku priču koju su mu spremili naučio je kao pesmicu, da je sve oko izmišljene afere Jovanjica bilo skopčano ka tome da se uhapsi Bratislav Gašić kao tadašnji šef BIA i da je on trebalo da bude prvookrivljeni. Uz njega bi uhapsili i tadašnjeg šefa beogradskog centra BIA, Mirka Škera. U žestokoj svađi tužioca i svedoka Mitića, inače svedoka tužilaštva, svašta smo još čuli i sada je jasno da je sve izmišljeno i da tamo sede na klupi nevini ljudi. Poenta je bila očigledno da se hapšenjem šefa BIA izvrši državni udar od strane jednog dela MUP-a u sadejstvu sa stranim faktorom i da se tako diskredituju srpske službe. Potvrda onog što odavno tvrdim lagano isplivava na površinu - naveo je Đukanović posle suđenja.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track