KLINCI NASILNICI I UBICE! Deca u Srbiji sve surovija, ovi slučajevi su zaprepastili čitavu javnost
Foto: Shutterstock, Privatna Arhiva

HOROR

KLINCI NASILNICI I UBICE! Deca u Srbiji sve surovija, ovi slučajevi su zaprepastili čitavu javnost

Crna Hronika -

" Mučki su tukli bolesnog čoveka"

Todor Šunjka (75), penzioner iz Tovariševa kod Bačke Palanke, preminuo je tri meseca nakon što su ga 14. aprila u tom selu, u blizini prodavnice, mučki pretukla dva dečaka od 10 i 13 godina. Kako Kurir saznaje, sve se desilo zbog banana koje je Todor nosio kući.

Penzioner je od zadobijenih povreda preminuo, a nasilje među decom postala je užasna svakodnevica. Poslednjih godina u Srbiji deca su izvršila niz teških krivičnih dela, od ubistva do brutalnog prebijanja.

Dugo se oporavljao

- On je divan čovek, nije imao svoju porodicu, samo sestrinu decu koju je voleo mnogo. Sad su ostali samo njih dvoje u toj kući i kad se sve ovo desilo svima je bilo jako teško - kaže komšinica za Kurir i dodaje:

- On je taman počeo da se oporavlja, bio je u banji i onda preminuo.

Prema rečima komšinice ceo incident se desio zbog banana koje je Todor kupio u prodavnici.

- Oni su mu prvo tražili novac, ali im je on rekao da nema i onda su mu tražili da im da banane koji je nosio za sestru i sebe. Nije želeo da im da i oni su skočili na njega - kaže nam komšinica.

- Mučki su tukli bolesnog čoveka. Ta porodica više ne živi ovde, ne znam da li je iko od te dece odgovarao za to što je naporavio.

Da podsetimo, kobnog dana mlađi dečak udario ga je kamenom u glavu. Kad je pao, šutirali su ga po glavi i grudima i ležao je u lokvi krvi dok nisu stigli policija i lekari.

"Hajde da se zabavimo"

Dečaci zapalili beskućnika

Trojica maloletnika 2016. godine zapalila su dvojicu beskućnika od kojih je jedan preminuo od zadobijnih opekotina.

Naime, Dragutin Todorčević (64) iz Futoga i njegov prijatelj Zoran Todorović teško su povređeni u ovom stravičnom događaju, a Dragutin je preminuo par sati nakon prijema u bolnicu jer mu je 90 odsto kože bilo u opekotinama.

Dečak, Maloletnik, Futog, Beskućnik, Dragutin Todorčević, Spalio čoveka, Popravni Dom
foto: Slađana Stojanović

Maloletnik, u to vreme dvanaestogodišnjak nije odgovarao zbog smrti Todorčevića, a kažnjena je njegova majka. Dečak je u to vreme dao neverovatnu izjavu.

- Upalio sam novine i bacio ih na tog beskućnika i njegovog prijatelja. Bilo mi je dosadno i rekao sam drugovima: "Hajde da se malo zabavimo." Nisam znao da će da izgori - rekao je tadan maloletnik.

Masakr u školi

Srbiju je 3. maja potresao nezapamćen zločin kada je trinaestogodišnji dečak u OŠ "Vladislav Ribnikar" iz vatrenog oružja ubio 10 osoba, a ranio šest. Među ubijenima bilo je devetoro dece, njegovih drugara, i čuvar škole Dragan V.

Dečak je, prema saznanjima iz istrage, oko mesec dana planirao zločin i sastavio spisak imena dece koju je želeo da ubije.

Kosta Kecmanović, Miljana Kecmanović, Vladimir Kecmanović, masakr, OŠ Vladislav Ribnikar, otac, majka
foto: Petar Aleksić, Tamara Trajković/Espreso, Privatna arhiva

Dečak je ubrzo uhapšen i smeštan u psihijatrijsku ustanovu dok su njegovi roditelji pod istragov, a otac i u pritvoru jer je oružje koje je koristio dečak bilo njegovo.

Brat (14) ubio brata (12)

Dva meseca kasnije, takođe iz vatrenog oružja, brat (14) je ubio brata (12) u selu Međulužje kod Mladenovca.

- Tragedija se dogodila u četvrtak, kada je dečak uzeo lovačku pušku iz sobe njihove bake i upucao brata u glavu posle svađe oko bazena - podseća izvor Kurira, ali, kako kaže, ovo ubistvo najverovatnije je bilo iz nehata i dečak je, neznajući koliko opasno to može biti, samo hteo da iz šale zaplaši mlađeg brata. Istragom će biti utvrđeno kako se sve dogodilo, a za ovu tragediju odgovara i baka V. L. u čijoj je sobi nalazilo oružje.

Legenda na meti

Maloletnici napali Rašu Popova

Stiv Hanington, Hakuna matata a Minimaskovižn, Milovan Ilić Minimaks, Afrikanac, Srbija, Raša Popov, Lepa Brena
foto: Dragan Kadić

Dva maloletna dečaka pretukla su 2014. godine srpskog književnika i dugogodišnjeg televizijskog novinara Rašu Popova. Kako je Popov rada ispričao, osetio je veliko razočaranje u tu decu, kojoj je taktika da prate i napadaju starije osobe kako bi ih opljačkali.

- Saletali su me na ulici i pratili do zgrade a prilikom ulaska u stan pokušali su da uđu ali, sam uspeo da se sa njima izborim i zaključam vrata - rekao je Popov. Popovu su deca tada prišla da mu traže novac, i nakon što nisu bili zadovoljni sa novcem koji im je dao, oni su ga napali.

Kurir.rs - D. Antonijević

Bonus video:

00:47

KAKVU PRESUDU MOŽEMO OČEKIVATI ZA MASAKR U RIBNIKARU? Stručnjaci odgonetnuli pravna pitanja: Roditelji spremaju kolektivnu tužbu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track