TUGA U KLADOVSKOM KRAJU NA DUNAVU: Pecaroš se utopio naočigled bratanca, drugi kupač samo nestao pod vodom
Foto: Suzana Božinović

TUGA U KLADOVSKOM KRAJU NA DUNAVU: Pecaroš se utopio naočigled bratanca, drugi kupač samo nestao pod vodom

Crna Hronika -

U Kladovu i obližnjem selu Vajuga, koje je oko 15 kilometara udaljeno, Dunav je ove sedmice odneo dva života...

U Kladovu se u sredu utopio S.G. (63) iz Smederevske Palanke, koji je u ovom gradu radio u jednom preduzeću.

- Čovek je ušao u Dunav da se rashladi, i najednom je nestao pod vodom. To su videli kupači i nekoliko momaka je skočilo da ga spase, ali nisu uspeli. Nakon pola sata, ronilac sportskog kluba ’’Đerdap’’ je izvukao telo na obalu – kažu kupači.

Mrtvozornik kladovske bolnice, dr Dragan Budujkić nam ovo potvrđuje.

- Nakon pregleda tela, zaključilo se da je možda nesrećni čovek doživeo srčani udar jer je bila velika vrućina, a on je ušao u vreo u vodu. Obzirom da nije bilo tragova nasilne smrti, nadležni nisu naložili obdukciju, ali smo pitali porodicu da li želi da obducent utvrdi tačan razlog smrti. Porodica je to odbila.

Samo dan ranije, u Vajugi se utopio pecaroš iz Niša, star 70 godina. On je sa svojim bratancem došao na kampovanje i pecanje.

Dr Budujkić nam kaže:

- Po rečima bratanca, njih dvojica su stajali tik jedan uz drugog i pecali. Bratanac je skrenuo u jednom momentu pogled, malo se zagledao i najednom, pogledavši prema stricu video da je nestao. Na tom mestu je Dunav prva dva metra do obale dubok otprilike do kukova, a zatim odjednom ide dubina oko dva metra. Bratanac je odmah pozvao nadležne, a utopljenog strica su izvukli ronioci koji su brzo stigli iz Kladova – kaže nam dr Budujkić.

Kurir.rs/S.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track