UBIO MILANKU NA PROSLAVI 40 GODINA BRAKA! Podignuta optužnica protiv Gere iz Velike Plane koji je iz lovačke puške presudio ženi
Foto: Privatna arhiva

vjt u smederevu

UBIO MILANKU NA PROSLAVI 40 GODINA BRAKA! Podignuta optužnica protiv Gere iz Velike Plane koji je iz lovačke puške presudio ženi

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Ljubodraga N. (68), zvani Gera iz okoline Velike Plane koji je u decembru prošle godine ubio suprugu Milanku N. (65) i to na proslavi 40 godina braka, saznaje Kurir.

Pa da podsetimo, zločin se dogodio 17. decembra prošle godine u porodičnom domu supružnika koji su tog dana proslavljali četri decenije braka.

- Više javno tužilaštvo u Smederevu 12. jula podiglo je optužnicu protiv osumnjičenog za ubistvo gde mu preti od pet do 15 godina zatvora zbog ubistva supruge. Naime, njemu se pored krivičnog dela stavlja na teret i nedozvoljeno držanje oružja gde je tokom pretresa kuće nađena nelegalna puška kojom je izvršio zločin, pištolj i 19 metaka više kalibara - kaže Kurirov izvor i dodaje da je osumnjičenom produžen pritvor.

ubijena milanka n. i osumnjičeni ljubodrag n.
ubijena milanka n. i osumnjičeni ljubodrag n.foto: Privatna arhiva

Kako podseća naš sagovornik, Ljubodrag N. zvani Gera, na saslušanju u tužilaštvu nakon hapšenja iskoristio je svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem. Prema tadašnjem pisanju, osumnjičeni je pre proslave sa prijateljima ubio svoju suprugu nakon što je došao iz kafane kući.

- Ljubodrag je vidno pijan ušao u kuću, teturao se i jedva je stajao na nogama. Supružnici su počeli žustro da se svađaju jer je Ljubodrag opet pijan, i međusobno su se optuživali, a nisu se suzdržavali iako je komšinica tu pored njih i sve to sluša - podseća izvor i dodaje da je Ljubodrag u svađi naleteo na Milanku i odgurno je na trosed.

ljubodrag i milanka u vreme ljubavi
ljubodrag i milanka u vreme ljubavifoto: Privatna arhiva

- U jednom trenutku Milanka je izgovorila: "Ako budeš nastavio da piješ i nasrćeš na mene, vratiću se u Francusku!", nakon njenih reči ubica je pomahnitao. Otišao je iz dnevne u spavaću sobu i vratio se s puškom u rukama i rekao joj: "Sad ćeš ti da vidiš!", a potom je zapucao.

Osumnjičeni je ubio Milanku koja se srušila nasred dnevnog boravka i komšinica koja je jedini svedok zločina zanemela je od šoka. Njena deca su čuli pucnje i odmah su došli do kuće kako bi spasili majku. Pozvali su policiju koja je ubrzo došla.

Bračni par decenijama je živeo u Francuskoj, a tri meseca pre zločina Ljubodrag se vratio u selo kod Velike Plane, dok je nesrećna žena došla u Srbiju samo devet dana pre ubistva.

- Jadna žena nije dočekala ni da primi prvu francusku penziju - navodi izvor i dodaje da su supružnici uvek delovali kao skladan par bez problema.

Pozeleneo od muke

"Pijanice opet si u kafani?"

Meštani su tada za Kurir rekli da je kobnog dana Milanka upala u kafanu u kojoj je sedeo Ljubodrag sa prijateljima.

- Bila je kod frizera i krenula je kući, a kada je shvatila da je Ljubodrag opet u kafani i da pije, iako je trebalo da odnese pečenje kući kako bi dočekali goste, naljutila se - kaže sagovornik i dodaje:

- Počela je da viče ispred svih na njega u kafani, ali se Ljubodrag iskontrolisao i ostao je smiren iako je mu je ponavljala: "Pijanice, opet si u kafani? Idi kući, ne brukaj se više, samo pijaš." Nakon njenih reči nastao je tajac i niko nije ništa rekao, a on joj je samo rekao: "Ajde idi kući".

Prema rečima komšija, osumnjičeni je tada bukvalno pozeleneo od muke. Navodno, nije ništa rekao kada mu je žena otišla iz objekta i pokušavao je da se pravi da se ništa nije dogodilo.

(Kurir.rs - B. T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track