ČIM JE IZ NJUJORKA SLETEO U BEOGRAD KAŽNJEN JE! Pogledajte šta je putnik poneo sa sobom preko granice (FOTO)
Foto: Carina Srbije

dragulj

ČIM JE IZ NJUJORKA SLETEO U BEOGRAD KAŽNJEN JE! Pogledajte šta je putnik poneo sa sobom preko granice (FOTO)

Crna Hronika -

Carinici su 14. jula 2023. godine na aerodromu Nikola Tesla u ručnom prtljagu jednog putnika pronašli nov dijamantski prsten, čija je vrednost procenjena na 8.500 evra.

Prekršaj je otkriven kada je u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom onima koji nemaju ništa za prijavljivanje, radi kontrole zaustavljen strani držaljanin, koji je doputovao letom iz Njujorka.

dijamantski prsten, aerodrom Nikola Tesla, zaplena, krijumčarenje, Messika
foto: Carina Srbije

Rentgenskom, a potom i detaljnom kotrolom u njegovom ručnom prtljagu pronađen je prsten od belog zlata sa tri dijamanta u originalnom pakovanju francuske robne marke ''Messika''.

Kako putnik nije posedovao račun, vrednost prstena je utvrđena na zvaničnom sajtu proizvođača. Podsećamo da se ličnim smatra onaj nakit koji se nosi na sebi ili u prtljagu, za koji se može smatrati da je u upotrebi. Međutim, ukoliko putnik na sebi ili u prtljagu nosi nakit za koji se ne može smatrati da je u upotrebi – dužan je to da prijavi, kako se ne bi našao u prekršaju.

1 / 5 Foto: Carina Srbije

Detaljne informacije o tome šta je i u kojoj količini dozvoljeno prenositi preko granice dostupne su na sajtu Uprave carina u rubrici ''Putnički promet''.

https://www.carina.rs/putnici/korisne-informacije/korisne_informacije_putnicki_promet.html , kao i u brošuri ''Vodič za putnike'' https://www.carina.rs/pres/brosure.html

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track