KURIR SAZNAJE! BELIVUK DOBIO NOVOG ADVOKATA: Sud odredio ko će ubuduće da brani njega i još dvojicu njegovih saradnika!
Foto: Zorana Jevtić, Ana Paunković

specijalni sud

KURIR SAZNAJE! BELIVUK DOBIO NOVOG ADVOKATA: Sud odredio ko će ubuduće da brani njega i još dvojicu njegovih saradnika!

Crna Hronika -

Viši sud u Beogradu postavio je Veljku Belivuku i još dvojici optuženih pripadnika njegove kriminalne grupe, koji su na prethodnom suđenju otkazali punomoćja svojim izabranim braniocima i postavio im advokate po službenoj dužnosti, potvrđeno je za Kurir iz suda.

Sledeće suđenje, na kom bi prvi put trebalo da se pojave novi advokati Belivuka, ali i optuženih Nemanje Đurića i Nebojše Jankovića, zakazano je za 28. avgust pred Posebnim odeljenjem za organizovani kriminal.

Specijalni sud u Beogradu
Specijalni sud u Beogradufoto: Nemanja Nikolić

- U međuvremenu, novi advokati bi trebalo da se upoznaju sa dokazima iz spisa premeta i da budu spremni da učestvuju u nastavku suđenja, na kom bi trebalo da počnu da svedoče oštećeni - kaže za Kurir sagovornik upoznat sa predmetom.

Podsetimo, suđenje klanu optuženom za sedam ubistava, silovanje, trgovinu drogom i oružjem prekinuto je krajem juna kada se za reč prvi javio Belivuk i saopštio sudskom veću da otkazuje punomoćje svojim advokatima. - Otkazaću punomoćje svim svojim braniocima. Hajde da vidimo šta će sada da se desi. Da li ćemo da čekamo ili da mi date advokata po službenoj dužnosti pa da pomerimo suđenje videćemo, ali ja ne odustajem od svojih zahteva - rekao je Belivuk tada za sudskom govornicom.

Na pitanje sudije da li odmah može da izabere novog branioca, Belivuk je rekao da nije otkazao advokate, jer ne rade svoj posao ili su nešto pogrešili, već da je to njegov "izraz bunta".

Nebojša Janković, Veljko Belivuk
Nebojša Janković, Veljko Belivukfoto: Printscreen YT, Zorana Jevtić

- Zbog težine krivičnih dela za koja im se sudi, odbrana je obavezna. Iz tog razloga, od trenutka kada su otkazali izabrane branioce suđenje nije moglo da se drži i odmah je prekinuto. Sud je bio u obavezi, koju je i ispunio, da im sa spiska advokata postavi branioce koji su sledeći na redu za odbranu - objašnjava sagovornik Kurira.

Prema njegovim rečima, trojica optuženih u svakom trenutku mogu ponovo da angažuju branioce po svom izboru. - Imali smo već slučaj, kako u ovom tako i u drugim predmetima, da okrivljeni koji otkažu punomoćja braniocima kasnije ih vrate u predmet, tako da videćemo šta će se dešavati u nastavku.

Interesantno je međutim, da će advokati Dragan Malović i Nikola Jerković, kojima je Belivuk otkazao punomoćje ostati u predmetu, jer brane i druge optužene.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track